Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koffieconcert. Fluitkwartet Beau4

maart 18 @ 12:00 - 13:00

Beau4, flute quartet

De schaal van Beaufort kent twaalf windsterktes: beginnend bij ‘kalmte’ en eindigend bij ‘orkaan’. Het symboliseert het Fluitkwartet Beau4 in de diversiteit van hun repertoire en de klankveelzijdigheid van hun muziekinstrumenten. Van rustgevend basfluit-geluid tot hysterisch piccolo-geweld. En om de symboliek compleet te maken: de vier fluitisten Elisah Schwarz van Noorloos, Wouter van Breugel, Lucie van Eeden en Eliška Horehleďová komen letterlijk uit alle windstreken. Laat u verrassen….

Programma

– Claude Debussy (1862-1918). Uit “Children’s Corner”: I.Serenade of the doll. II.The little shepherd. III.Golliwog’s Cakewalk
– Antonin Dvorak (1841-1904). Quartet nr.12, opus 96 in F:”The American Quartet”: I.Allegro ma non troppo. II.Lento. III.Molto vivace
Nicole Chamberlain (1977). “French Quarter” (2013): I.Bourbon Street. II.Beignets. III.Preservation Hall. IV.St.Louis Cemetary
– Claude Debussy (1862-1918). Deux Arabesques
Derek Charke (1974). “Raga sept”
Tip van de Chef

Concertkoffie en meer in de Brasserie

Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, altijd lekker. Of gewoon na het bezoek aan het kasteel. U kunt ook kiezen voor een lekkere lunch of aangeklede borrel. Heerlijk na een wandeling over het landgoed.
Tip van de Chef:
Gebak: Nougatine crème gebakje
Soep: Paprika soep
Broodje: Bagel met zalmsalade
Bekijk ook onze kleine kaart voor de lekkernijen die we u kunnen serveren. Wat ons betreft: kom en geniet. De Brasserie is vrij toegankelijk.

Over de musici

Lucie van Eeden

Lucie van Eeden

Lucie Van Eeden, fluit en piccolo
Op 10-jarige leeftijd begon de Tsjechische Lucie met dwarsfluit spelen op de plaatselijke muziekschool. Na een aantal jaren vervolgde ze haar studie aan het Praags Conservatorium. Op de Janacek Academy of Music and Performing Arts behaalde ze haar bachelor diploma. Tijdens haar studie op JAMU was zij lid van verschillende Praagse orkesten waaronder het Tsjechisch Nationaal Orkest. Ook speelde zij in het Kamerorkest van het Nationaal Theater in Brno.
Uitdagingen gaat ze niet uit de weg en ze wil zich continu blijven ontwikkelen. Daarom besluit ze in 2008 om een nieuw avontuur in Nederland aan te gaan, zowel op muzikaal als romantisch gebied. Tijdens haar masterstudie bij Leon Berendse aan het Fontys Conservatorium in Tilburg leerde ze Elisah en Wouter kennen. Lucie heeft naast Beau4 een succesvolle fluitstudio waar ze met veel liefde lesgeeft aan leerlingen van alle leeftijden. In Beau4 zorgt ze regelmatig voor een komische noot vanwege haar interessante “Nederlandse” zinsconstructies, maar met haar passievolle spel zorgt ze zeker ook voor kippenvel.

Elisah Schwarz-van Noorloos

Elisah Schwarz-van Noorloos

Elisah Schwarz Van Noorloos, fluit en altfluit
In het jaar 1988 werd de Nederlands/Israëlisch Elisah geboren te Papendrecht. Zij koos na twee jaar te hebben ‘geslaan’ op haar klokkenspel op 8-jarige leeftijd voor de dwarsfluit zodat ze haar gitaar-spelende broer makkelijker omver kon blazen.
Ook zij studeerde aan het Fontys Conservatorium, waar naast Leon Berendse ook Wouter van Breugel haar docent was. Hier studeerde ze zowel klassieke als lichte muziek. Elisah is een veelgevraagd fluitdocente en is op diverse locaties in het Brabantse werkzaam. Ze behoort tot een nieuwe generatie docenten van wie veel creativiteit en ondernemerschap wordt gevraagd. Deze kwaliteiten neemt ze ook mee naar Beau4.
Elisah speelt op een fluit gemaakt door de Amerikaanse fluitbouwer Jack Moore, maar dan wel een jongere versie dan die van Wouter. In Beau4 is Elisah altfluit-specialist, zorgt ze voor de groove en pit tijdens de concerten en verzorgt ze de elektronica- input die Beau4 onderscheidt.

Eliška Horehleďová

Eliška Horehleďová

Eliška Horehleďová, piccolo, fluit en basfluit
Eliška komt uit een klein Tsjechisch dorpje, waar ze op 5 jarige leeftijd begon met spelen van blokfluit en piano. Op haar 10de ruilde ze die in voor een dwarsfluit. Sinds die dag is muziek een onmisbaar element in haar leven.
Na veel omzwervingen, via Praag en Parijs, kwam ze uiteindelijk terecht in Amsterdam waar ze aan het Conservatorium fluit en traverso studeerde bij Kersten McCall en Marten Root. Eliška is een harde werker en werkt met veel mensen met verschillende nationaliteiten (MokumDuo & Intercontinental Ensemble). Dat vindt ze ook heerlijk want volgens haar is muziek de taal waarin iedereen met elkaar kan communiceren.
Ze was te horen in vele orkesten, zoals het Concertgebouworkest, het N.J.O en het Begeleidingsorkest. Haar samenwerking met een Theater Improvisatie gezelschap geeft haar weer voldoende inspiratie die direct terug te horen is in haar fluitspel. In Beau4 brengt Eliška Zen en balans, maar niet voordat ze ervoor heeft gezorgd dat er keihard en serieus gerepeteerd is.

Wouter van Breugel

Wouter van Breugel

Wouter Van Breugel, fluit, altfluit en basfluit
Omdat er geen hoorndocent te vinden was in het dorp waar hij vandaan komt, ging Wouter op 10 jarige leeftijd dwarsfluit spelen. Deze tweede keus werd echter meteen zijn eerste liefde. Dat vertaalde zich jaren later in een Master diploma van het Fontys Conservatorium waar hij de fijne kneepjes van het vak leerde van Hanni Barendrecht en Leon Berendse. Na het winnen van de Karel Bouman laureatenprijs kocht hij een prachtig instrument bij de Amerikaanse fluitbouwer Jack Moore.
Zijn hart ligt bij het spelen van kamermuziek (iets dat hij met zijn muzikale zielsverwant harpiste Sabien Canton al meer dan 20 jaar doet) en hij speelde ondertussen al op alle mogelijke podia denkbaar. Van ijskoude kerken, imposante concertzalen tot aan de Basiliek van Algiers in Algerije. Ondertussen geeft hij in zijn succesvolle lespraktijk al vele jaren les aan leerlingen in de leeftijd van 8 tot 80 jaar en heeft hij het Tilburgse ingeruild voor een heerlijk huis aan de rand van Luik in België.
In Beau4 brengt Wouter ontzettend veel ervaring mee en zorgt hij ervoor dat de dames elkaar niet in de haren vliegen.

Gegevens

Datum:
maart 18
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kasteel Heeswijk

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352