Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koffieconcert. Ensemble Plaisir d’Amour. Sprookjesachtige Keltische muziek

13 augustus 2017 @ 12:00 - 13:00

Plaisir d'Amour

De unieke samenwerking tussen de twee zeer ervaren musici Anouk Platenkamp (Keltische harp) en Jos Koning (viool, viola d’amore) levert prachtige sfeermuziek op. De muziek van Plaisir d’Amour klinkt sprookjesachtig.

Het publiek ervaart een beeld van de Ierse heidevelden, de mistige Schotse Highlands, de rotsen van Bretagne en de eindeloze Zweedse bossen. Het muzikale palet wordt afgewisseld door opzwepende ritmes of innige romantiek. Maar Plaisir d’Amour schuwt het experiment niet; daardoor blijft de muziek steeds weer fris en origineel. De muziek die het duo speelt, is ook te beluisteren op de CD ‘Nachtvlucht’.

Brasserie. Toegang vrij

Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, of een heerlijke aangeklede borrel na een wandeling over het landgoed. Het kan allemaal. Kom en geniet. Bekijk onze kleine kaart voor de lekkernijen die we u kunnen serveren.
Tip van de chef: Een heerlijke Kasteelkoffie met bonbons, likeur met slagroom.

Entree concert en kasteel

Gratis: Museumkaarthouders, beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar) en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk.
Betaald (overige bezoekers): een ‘all-in’ toegangsbewijs (kasteel en concert) kost € 10,–. Voor kinderen (4-12 jaar) en rolstoelrijders bedraagt het entree € 6,– per persoon.
Klik hier voor meer info over bezoekmogelijkheden en (voordeel)tarieven.

Nachtvlucht

‘Nachtvlucht’. Nieuwe CD van Plaisir d’Amour

Over Plaisir d’Amour

Het duo bestaat uit twee gepassioneerde musici die hun instrument tot in perfectie beheersen. Alles wat het speelt leeft tot en met: folk, klassiek, eigen werk. En de instrumenten zijn al even bijzonder: Keltische harp, vijfsnarige altviool en viola d’amore.

Anouk Platenkamp is afgestudeerd als klassiek pedaalharpiste aan het conservatorium van Maastricht. Zo’n tien jaar geleden werd zij gegrepen door de eenvoud en schoonheid van traditionele muziek en sindsdien heeft zij zich als één van de weinige Nederlandse harpisten in dit genre gespecialiseerd.

Naast traditionele muziek speelt Anouk ook therapeutische harpmuziek. Ze heeft als enige in Nederland een opleiding ontwikkeld die harpisten leert om hun spel therapeutisch in te zetten en geeft over dit onderwerp workshops in binnen en buitenland.

Anouk Platenkamp bespeelt in het duo meestal een Keltische harp, een poëtisch instrument. In sommige situaties kiest Plaisir d’Amour voor de statige concertharp. Meestal wordt dit instrument echter gereserveerd voor klassieke muziek – en de Keltische harp heeft ook enkele technische mogelijkheden die Plaisir d’Amour vaak gebruikt maar op een pedaalharp niet aanwezig zijn.

Jos Koning speelt al tientallen jaren viool en altviool en maakte in veel ensembles naam als een expressieve en charmante violist. Sinds een aantal jaren bespeelt hij ook de viola d’amore, het mysterieuze strijkinstrument van enkele honderden jaren geleden.

Het aantal platen en CD’s waarop hij te horen is, is inmiddels de 50 gepasseerd.

Jos is niet alleen musicus: door het hele land heeft hij naam als de vioolleraar en workshopleider die veel violisten nieuwe inspiratie en nieuwe richtingen heeft aangereikt. De ‘viool’ van Jos Koning ligt qua grootte eigenlijk tussen viool en altviool en heeft niet vier maar vijf snaren. De fraaie, donkere toon van de lage snaar geeft de muziek tal van extra nuances.

Jos bespeelt ook een viola d’amore, het romantische buitenbeentje uit de zeventiende en achttiende eeuw. Zeven snaren plus zeven extra resonantiesnaren geven een fluwelen klank die prachtig combineert met de harp.

Gegevens

Datum:
13 augustus 2017
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352