Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koffieconcert. Ensemble Duodecima

29 april 2018 @ 12:00 - 13:00

Ensemble DuoDecima

Ensemble Duodecima staat onder muzikale leiding van Jacqueline Wezenberg. Zij is tevens concertmeester en dirigent. Jacqueline studeerde viool aan het conservatorium van Den Haag en zij speelt o.a. in het Zeeuws Orkest en in het kamerorkest Alveare (Veghel).

Het Ensemble Duodecima speelt voornamelijk muziek uit de barokperiode, werken van componisten uit de periode 1650 tot 1750. Duodecima speelt eigen orkeststukken, maar begeleidt daarnaast ook koren en solisten. Duodecima is een barokstrijkorkest uit de regio Eindhoven-Helmond. In mei dit jaar spelen ze twee concerten in Frankrijk.

Programma

– J.S. Bach (1685-1750) – 3e Brandenburgs concert in G BWV 1048
I. (…) II. Adagio III. Allegro
– Tomaso Albinoni. Hoboconcert in d op.9 no.2, m.m.v. Anne-Marie van Mierlo, hobo
I. Allegro e non presto II. Adagio III. Allegro
– A. Corelli (1653-1713) – Concerto grosso op. 6-7
Vivace-Allegro-Adagio, Allegro, Andante-Largo-Allegro, Vivace

Concertkoffie en meer in de Brasserie

Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, altijd lekker. Of gewoon na het bezoek aan het kasteel. U kunt ook kiezen voor een lekkere lunch of aangeklede borrel. Heerlijk na een wandeling over het landgoed. Bekijk onze ‘Kleine Kaart’ voor de lekkernijen die we u kunnen serveren. Wat ons betreft: kom en geniet. De Brasserie is vrij toegankelijk.

Over het Ensemble Duodecima

Het orkest is opgericht in 2004 en bestaat uit twintig amateur-muzikanten. De bezetting voor het optreden in Kasteel Heeswijk bestaat uit:
Viool I: Jacqueline Wezenberg (tevens dirigent), Marjan Veldhoen, Ilona Kuijpers, Herman Zijlstra, Riet Jagers, Anja Henstra
Viool II: Pieter Jansen, Bekkie Doornweert, Ine Smits, Ted Veldhoven, Loek Stoop
Altviool: Margreet Palies, Bram Busschers, Karin Schmidt
Cello: Esther van Lohuizen, Madeleine Peeters
Contrabas: Jos Mutter
Klavecimbel: Heleen van Witteveen

Anne-Marie van Mierlo, hobo d'amore

Anne-Marie van Mierlo, hobo

Anne Marie van Mierlo versterkt het ensemble bij het muzikale werk van Tomaso Albinoni. Zij studeerde hobo bij Anne de Vries en Hans Roerade aan de conservatoria van Tilburg en Maastricht, waar zij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus behaalde met de aantekeningen althobo, hobo d’amore en orkeststudies. Zij remplaceerde in verschillende beroeps- orkesten zoals Het Brabants Orkest en het Residentieorkest. Momenteel is zij de solo-hoboïste van het Zeeuws Orkest. Daarnaast is zij een regelmatig gevraagde gast in verschillende orkesten en ensembles. Met veel plezier speelt zij in het Ensemble VIJF! waarvan zij ook de initiator is. Dit ensemble- met een bijzondere bezetting van dwarsfluit, hobo, viool, fagot en harp- bestaat uit vijf bevlogen vrouwen die een afwisselend en boeiend programma brengen. Zij is als hobodocent verbonden aan o.a. Muzelinck centrum voor de Kunsten, KunstKwartier en Phoenix Cultuur.

Gegevens

Datum:
29 april 2018
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kasteel Heeswijk

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352