Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koffieconcert. Ensemble Duodecima. Muziek uit de barokperiode

28 mei 2017 @ 12:00 - 13:00

Ensemble Duodecima

Ensemble Duodecima is een barokstrijkorkest uit de regio Eindhoven-Helmond en staat onder muzikale leiding van Jacqueline Wezenberg. Het Ensemble speelt voornamelijk muziek uit de barokperiode, werken van componisten uit de periode 1650 tot 1750. Het programma op deze zondag is een herhaling van het concert op zaterdagavond 27 mei in de Remonstrantse Kerk in Eindhoven.
Soliste is Anne-Marie van Mierlo op hobo (oboe d’amore).

Anne-Marie van Mierlo, hobo d'amore

Anne-Marie van Mierlo, hobo

Programma

  • J.S.Bach (1685-1750) – concert voor hobo d’amore BWV 1055A in C, soliste Anne-Marie van Mierlo (Allegro-Larghetto – Allegro ma non tanto)
  • Fr.Geminiani (1687-1762) – Concerto grosso Op.2 No.2 (Adagio – Allegro – Adagio – Allegro)
  • A.Corelli (1653-1713) – concerto grosso op. 6-7 (Vivace-Allegro-Allegro-Andante Largo-Allegro-Vivace)
  • G.Ph.Telemann (1681-1767) – Sonata a 5 in F TWV 44-11 (Affetuoso – Allegro – Adagio – Presto)

Brasserie. Toegang vrij

Een kopje koffie vooraf of een heerlijke lunch na het koffieconcert. Het kan allebei. Of een eindje wandelen door de schitterende natuur van het Landgoed Heeswijk. Kom en geniet. Bekijk onze kleine kaart voor de lekkernijen die we u kunnen serveren.
Tip van de chef: Een mooie wijn van de fles (rood, rosé, wit).

Entree concert en kasteel

Gratis: Museumkaarthouders, beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar) en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk.
Betaald (overige bezoekers): een ‘all-in’ toegangsbewijs (kasteel en concert) kost € 10,–. Voor kinderen (4-12 jaar) en rolstoelrijders bedraagt het entree € 6,– per persoon.
Klik hier voor meer info over bezoekmogelijkheden en (voordeel)tarieven.

Meer over het Ensemble Duodecima en Anne-Marie van Mierlo

Ensemble Duodecima is opgericht in 2004 en bestaat uit twintig amateur-muzikanten: violisten, altviolisten, cellisten, een contrabas en een claveciniste. Jacqueline Wezenberg studeerde viool aan het conservatorium van Den Haag en is tevens concertmeester en dirigent.
Naast muziek uit de barokperiode, speelt Ensemble Duodecima eigen orkeststukken en begeleidt ze ook koren en solisten. Het orkest repeteert eenmaal per veertien dagen op maandagochtend.
Viool 1: Jacqueline Wezenberg-Nijenhuis, Anja Henstra, Riet Jagers, Herman Zijlstra, Ilona Kuijpers, Marjan Veldhoen-Sleutel, Jan Busschers.
Viool 2: Pieter Jansen, Ine Smits-van Bokhoven, Loek Stoop, Ted Velthoven, Bekkie Doornweerd.
Altviool: Bram Busschers, Margreet Palies, Karin Schmidt-Vorrink, Ulrich Frank.
Cello: Madelein Peters-Admiraal
Contrabas: Jos Mutter.
Klavecimbel: Axel Wenstedt (invaller)
Meer weten over het ensemble: klik hier.

Anne-Marie van Mierlo studeerde hobo bij Anne de Vries en Hans Roerade aan de conservatoria van Tilburg en Maastricht. Zij behaalde daar haar diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus met de aantekeningen althobo, hobo d’amore en orkeststudies. Momenteel is zij de solo-hoboïste van het Zeeuws Orkest. Met veel plezier speelt zij in het Ensemble VIJF! waarvan zij ook de initiator is. Dit ensemble- met een bijzondere bezetting van dwarsfluit, hobo, viool, fagot en harp- bestaat uit vijf bevlogen vrouwen die een afwisselend en boeiend programma brengen. Zij is als hobodocent verbonden aan o.a. Muzelinck centrum voor de Kunsten, KunstKwartier en Phoenix Cultuur.

Gegevens

Datum:
28 mei 2017
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352