Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koffieconcert. Ensemble De Blauwe Schuyt speelt Middeleeuwse muziek

27 augustus 2017 @ 12:00 - 13:00

De Blauwe Schuyt

Ensemble ‘De Blauwe Schuyt’ speelt in Middeleeuwse kostuums en op tientallen instrumenten die herinneren aan die tijd. Met name het vrolijke wereldlijke repertoire staat in hun belangstelling. Al 20 jaar is het ensemble actief in de Middeleeuwse muziek en speelde op diverse festivals in binnen- en buitenland. De musici treden net zo makkelijk op straat op als in de concertzaal, voor groot en klein, jong en oud. Voorproefje: klik hier.

Brasserie. Toegang vrij

Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, of een heerlijke aangeklede borrel na een wandeling over het landgoed. Het kan allemaal. Kom en geniet. Bekijk onze kleine kaart voor de lekkernijen die we u kunnen serveren.
Berne AbdijbierTip van de chef: Een heerlijk bier van de Abdij van Berne. Keuze uit: Norbertijn Blond, Prior Dubbel en Abt Tripel.

Entree concert en kasteel

Gratis: Museumkaarthouders, beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar) en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk.
Betaald (overige bezoekers): een ‘all-in’ toegangsbewijs (kasteel en concert) kost € 10,–. Voor kinderen (4-12 jaar) en rolstoelrijders bedraagt het entree € 6,– per persoon.
Klik hier voor meer info over bezoekmogelijkheden en (voordeel)tarieven.

Over het Ensemble De Blauwe Schuyt

Het ensemble bestaat uit:
Inge IJpelaar, die aan het Brabants Conservatorium te Tilburg studeerde en er in 1993 cum laude afstudeerde op dwarsfluit. Later heeft ze zich gespecialiseerd in Ierse muziek. Haar veelzijdigheid blijkt uit het feit dat ze verschillende muziekstijlen en instrumenten beheerst. Inge heeft met Willem Gerritsen een eigen lespraktijk: Muziekpraktijk Maaspoort. Zij speelt in verschillende professionele folkbands maar ook klassiek als orkestmusicus of solist in binnen- en buitenland. Bij de Blauwe Schuyt bespeelt zij allerlei fluiten, doedelzak, draailier en diverse snaarinstrumenten.
Willem Gerritsen studeerde eerst voor leraar basisonderwijs en daarna op het conservatorium. Hij behaalde zijn master op trombone. Later specialiseerde hij zich op authentieke instrumenten en zit hiermee regelmatig op het concertpodium bij diverse orkesten en ensembles in binnen- en buitenland. Tevens is hij verbonden als docent aan CKV de Muzerije, het Fontys conservatorium en is leermeester van de stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch. Willem bouwde zelf vele instrumenten voor de Blauwe Schuyt. Bij de Blauwe Schuyt speelt hij diverse blaasinstrumenten, portatief, snaarinstrumenten, slagwerk en hij zingt.

Gegevens

Datum:
27 augustus 2017
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352