Laden Evenementen

« All Evenementen

Koffieconcert. Duo Sans Souci. Licht klassiek en salonmuziek

april 30 @ 12:00 - 13:00

Duo Sans Souci is in 2004 opgericht en heeft al meer dan 400 keer opgetreden in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland en België. Frans van Dalen is vanaf het begin de pianist. Violiste Loes Dooren completeert het duo. Duo Sans Souci verzorgt de muzikale omlijsting van recepties, congressen, diners en exposities, maar speelt ook concerten als dit koffieconcert. Het repertoire bestaat uit (licht) klassieke muziek en de salonmuziek zoals die klonk in de ‘Belle Epoque’ en de ‘Roaring Twenties’.

Programma

Op het programma staat bekende licht klassieke salonmuziek, zoals o.a. Liebesleid & Liebesfreud van Fritz Kreisler, Schon Rosmarin, Elgar Salut d’Amour, Thais Meditation, Brahms Hongaarse dansen en meer.

Menukaart

Bekijk onze ‘Kleine Kaart’

Brasserie. Toegang vrij

Tip van de kok. Na afloop van het concert: een heerlijke lunch, of een lekker kopje koffie. Op de kleine kaart staan onze gerechten en dranken.

Entree concert en kasteel

Gratis: Museumkaarthouders, beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar) en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk.
Betaald (overige bezoekers): een ‘all-in’ toegangsbewijs (kasteel en concert) kost € 10,–. Voor kinderen (4-12 jaar) en rolstoelrijders bedraagt het entree € 6,– per persoon.
Klik hier voor meer info over bezoekmogelijkheden en (voordeel)tarieven.

Over de musici

Frans van Dalen  is de pianist van Duo Sans Souci en maakt ook de powerpoint presentaties en muziekarrangementen voor het duo. Hij was als docent piano en repetitor verbonden aan het Hilversum conservatorium. Hij begeleidde de cabaretier Fons Jansen in diens klassieke programma’s (Ongewoon Recital en Kleintje Kunst) en nam een CD op met pianomuziek van Ravel.

Loes Dooren (1990) studeerde viool aan het Antwerpse Conservatorium bij Vegard Nilsen en in 2015 studeerde zij met glans af aan het Conservatorium Den Haag bij Jaring Walta. Ze behaalde ook haar Bachelor Psychologie in Leiden. Loes speelt in binnen- en buitenland in symfonieorkesten, theaterproducties, studio-opnames (radio en TV) en kamermuziek. Zij bespeelt een viool van Marino Capicchioni (1966) van het Nationaal Instrumenten Fonds.

Gegevens

Datum:
april 30
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352