Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koffieconcert. Duo Beumer & Van Ham

25 februari 2018 @ 12:00 - 13:00

Beumer en van Ham

Het Duo Beumer & Van Ham (Sander Beumer, alt- en tenorsaxofoon en Hans van Ham, piano) brengen een gevarieerd programma ten gehore. Het repertoire, de klank, de eindeloze mogelijkheden in het samenspel en een groot speelplezier hebben hen tot een gepassioneerd duo gemaakt. Ze spelen graag het bekende klassieke repertoire voor de saxofoon, maar hebben ook mooie transcripties gemaakt van – meestal romantische – werken voor (alt)viool.

Programma

– Claude Debussy(1862 – 1918). ‘Bruyères’, uit Préludes Livre II voor piano solo
– Jacques Ibert (1890 -1962) bew. M. Mule – uit Histoires voor altsaxofoon en piano: Le petit âne blanc, La Marchande d’eau fraîche, Bajo la mesa
– Pierre Lantier (1910-1998). “Euskaldunak” , Sonate pour saxophone alto et piano. Tranquille, Andante, Allegro quasi presto.
– S. Rachmaninov (1873-1943) arr. J. Harle – Vocalise op.34, no.14 (1916), altsaxofoon en piano
– M. Glinka (1804-1857) arr. S. Beumer – Sonate in d mineur for Viola (1828), altsaxofoon en piano 1. Allegro moderato 2. Larghetto ma non troppo
– Jenö Takács (1902-2005). Two Fantastics (1969) für Altsaxophon und Klavier, op. 88

Concertkoffie en meer in de Brasserie

Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, altijd lekker. Of gewoon na het bezoek aan het kasteel. U kunt ook kiezen voor een lekkere lunch of aangeklede borrel. Heerlijk na een wandeling over het landgoed. Bekijk onze kleine kaart voor de lekkernijen die we u kunnen serveren. Wat ons betreft: kom en geniet. De Brasserie is vrij toegankelijk.

Over de musici

Saxofonist Sander Beumer behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus aan het Utrechts Conservatorium bij docenten Ed Bogaard en André Hemmers. Hij zette zijn studie voort bij Iwan Roth, aan de Hochschule für Musik in Basel, alwaar hij zich specialiseerde in hedendaagse kamermuziek.

Tijdens zijn studie nam hij deel aan verschillende concoursen hetgeen resulteerde in finaleplaatsen en eerste prijzen. Als uitvoerend musicus gaf hij concerten in Duitsland, Frankrijk, Engeland. En hij maakte tournees door Argentinië, Indonesië en Italië. Als gastdocent gaf hij masterclasses aan de conservatoria van Buenos Aires, Jakarta en Enschede. In Nederland is hij werkzaam als pedagoog aan verschillende instituten.

Sander Beumer is jarenlang lid geweest van het fameuse World Saxophone Orchestra en sinds 1983 tenor saxofonist in het Kohinoor Saxofoonkwartet. Sinds 2016 speelt hij in het Bron Saxophone Quartet, dit kwartet bespeelt authentieke saxofoons.
Met het duo Beumer & van Ham geeft hij veel concerten en brengen zij nieuwe muziek voor saxofoon en piano onder de aandacht, tevens maken zij transcripties van bestaande werken, veelal voor altviool of cello en piano.

Pianist Hans van Ham studeerde bij Ria Groot en Håkon Austbø aan het Conservatorium te Utrecht. Hij volgde masterclasses en zomercursussen bij Claude Helffer, Noël Lee, Peter Feuchtwanger, Germaine Mounier en Alan Fraser. Als solist vertolkte hij onder andere Mozarts pianoconcerten KV 415, 466 en 491 en het 2de pianoconcert van Sjostakovitsj.

Hans van Ham is zeer actief als kamermuziekspeler en een veelgevraagd begeleider van zangers, instrumentalisten en koren. In diverse combinaties was hij ook op NPO 4 te beluisteren.

In 2016 was hij pianist bij het project Meet the Composer, rond componist Joost Kleppe, met optredens in diverse theaters in Nijmegen, Rotterdam en Amsterdam. De optredens werden gepresenteerd door resp. Stine Jensen, Mike Boddé en Paul Haenen. Zo kan nieuwe muziek een groter publiek bereiken.

Met saxofonist Sander Beumer vormt hij al 12 jaar een duo. Veel componisten schreven voor dit duo, hetgeen o.a. resulteerde in een CD.

Gegevens

Datum:
25 februari 2018
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kasteel Heeswijk

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, 5473VA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352