Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koffieconcert. De Boxtelse Cantorij. Renaissancemuziek

17 juni 2018 @ 12:00 - 13:00

Boxtelse Cantorij

De Boxtelse Cantorij is een kamerkoor, dat sinds de oprichting in 1969 onder leiding staat van Wil Barten. Het is gespecialiseerd in muziek uit de Renaissance en Engelse koormuziek uit heden en verleden. Hierin heeft de Cantorij in Nederland een duidelijke pioniersrol gespeeld.

Het repertoire vereist een non-vibrato stijl en het gebruik van countertenors, waarbij het vormen van een hechte koorklank voorop staat. De Cantorij zingt vaak vijf- tot achtstemmige werken, wat een flexibiliteit in stemverdeling en een zelfstandigheid van elk koorlid vraagt.

Programma

Renaissancemuziek:’Liefde in polyfonie, hoogliederen en madrigalen en een vleugje couleur locale’
Muziek van o.a. Clemens non Papa en Josquin des Prez, alsmede Anglicaanse evensongs.

Vaderdagtip van de Chef

Concertkoffie en meer in de Brasserie

Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, altijd lekker. Of gewoon na het bezoek aan het kasteel. U kunt ook kiezen voor een lekkere lunch of aangeklede borrel. Heerlijk na een wandeling over het landgoed. Bekijk onze ‘Kleine Kaart’ voor de lekkernijen die we u kunnen serveren. Wat ons betreft: kom en geniet. De Brasserie is vrij toegankelijk.

Meer over de Boxtelse Cantorij

Het koor geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland en heeft verschillende radio- en TV-opnames verzorgd. Dankzij de specialisatie in Engelse kerkmuziek heeft de Cantorij al dertienmaal het koor van Canterbury Cathedral vervangen door geheel in de Anglicaanse traditie de Evensongs in deze beroemde kathedraal op te luisteren. Ook wordt het koor gevraagd Evensongs te verzorgen in eigen land, waaronder optredens in de Hooglandse kerk in Leiden. De concerten van de Cantorij bieden vaak een uniek programma, waarbij werken klinken die sinds eeuwen niet meer werden uitgevoerd.
In 2019 bestaat het koor 50 jaar, nog steeds onder leiding van oprichter Wil Barten.

Gegevens

Datum:
17 juni 2018
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kasteel Heeswijk

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, 5473VA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352