Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koffieconcert. Het Dáviro Trio met pianotrio’s van Beethoven, Haydn en Corelli

20 mei 2018 @ 12:00 - 13:00

Dáviro Trio

Op zondag 20 mei heeft Kasteel Heeswijk het Dáviro Trio te gast. Het trio bestaat uit: Lieke Daniels (viool), Clara Rivière Visier (cello) en Guillermo Quintero Rojas (piano). De musici uit Nederland, Spanje en Mexico hebben hun masterdiploma behaald aan het conservatorium van Tilburg en spelen sinds januari 2017 samen. Hun repertoire bestaat uit grote pianotrio’s van componisten uit de 18de, 19de en 20ste eeuw, zoals Beethoven, Rachmaninoff en Shostakovich, in combinatie met licht klassieke werken en volksmuziek. Met het veelzijdige repertoire en hun energieke muzikale interpretaties is dit vurige kamermuziekensemble in staat een heel breed publiek te bereiken. Inmiddels heeft het Dáviro Trio optredens tot en met 2019 in de agenda staan.

Programma

Arcangelo Corelli (1653-1713)
Vioolsonate op.5 no.12 in d, “La Follia” (Variationen über ein Thema von Farinelli) (1700)

Joseph Haydn (1732-1809)
Pianotrio in G majeur “Zigeunertrio” Hob.XV:25 (1795)
I. Andante
II. Poco adagio
III. Finale: Rondo Rondo all’Ongarese, Presto

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Pianotrio in C mineur op. 1 no. 3 (1793-95)
I. Allegro con brio
II. Andante cantabile con 5 Variazioni
III. Menuetto. Quasi Allegro
IV. Finale. Prestissimo

Tip van de Chef 20-05-2018

Tip van de Chef

Concertkoffie en meer in de Brasserie

Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, altijd lekker. Of gewoon na het bezoek aan het kasteel. U kunt ook kiezen voor een lekkere lunch of aangeklede borrel. Heerlijk na een wandeling over het landgoed. Bekijk onze ‘Kleine Kaart’ voor de lekkernijen die we u kunnen serveren. Wat ons betreft: kom en geniet. De Brasserie is vrij toegankelijk.

Over de musici

Lieke Daniels, violiste

Lieke Daniels, violiste

De Nederlandse violiste Lieke Daniels kreeg haar eerste vioollessen op zevenjarige leeftijd van Elly Brouwers aan de muziekschool in Sint-Michielsgestel. Op 16-jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de vooropleiding van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg bij Jenny Spanoghe, waar ze na het behalen van haar gymnasiumdiploma haar vioolstudie mocht vervolgen in de vakopleiding. In juni 2014 behaalde ze daar cum laude haar bachelordiploma en in 2016 het masterdiploma, ook in Tilburg. Ze volgde deze opleiding bij Natalia Gabunia en Wouter Vossen als hoofdvak-docenten.
Lieke is jarenlang concertmeester geweest van zowel het Euregio Jeugd Orkest en het Tilburgs Festival Orkest en geeft les bij muziekschool Key4Music in Best en Son en Breugel. Verder speelt Lieke regelmatig in verschillende tijdelijke ensembles met uiteenlopende bezettingen en als soliste, zowel op klassieke podia als met DJ’s en bands. Lieke volgde master-classes bij onder anderen Mikhail Bezverkhny, Dora Schwarzberg, Graf Mourja, Elina Vähälä en Shlomo Mintz en nam deel aan verschillende (kamermuziek)cursussen in zowel binnen- als buitenland. Ze bespeelt een viool van Anton Somers uit 2014 met een strijkstok van Robert Pierce.

Clara Rivière Visier

Clara Rivière Visier, celliste

De Spaanse celliste Clara Rivière Visier, zette na haar muzikale vooropleiding in Spanje haar studie voort in Den Haag (bij Larissa Groeneveld) en in Tilburg. Daar haalde ze in juni 2016 cum laude haar masterdiploma met Monique Heidema als hoofdvak-docente. Ze houdt van zowel klassieke als hedendaagse muziek en creëert regelmatig interactieve concerten voor haar publiek, waarbij ze theater, cello en zang combineert.
Clara maakt deel uit van het Zyov Strijktrio, het Ignis Strijkkwartet en het Goedlaak Collectief. Ze heeft masterclasses gevolgd bij onder andere Gary Hoffman, Roels Dieltiens, Jaap Ter Linden, Lucia Swartzs en Peter Bruns. Ze heeft verschillende (kamermuziek-)concoursen gewonnen en geeft graag celloles aan leerlingen tussen de 3 en 15 jaar. Voor hen organiseerde ze een zomercursus in Roemenië en verschillende educatieve workshops. Naast haar muziekstudie studeert ze ook nog psychologie in Spanje.

Guillermo Quintero Rojas

Guillermo Quintero Rojas, pianist

Pianist en muziekpedagoog Guillermo Quintero Rojas is in Mexico geboren. Op 4-jarige leeftijd kreeg hij al zijn eerste pianolessen. Op 16-jarige leeftijd begon hij aan de Faculteit Muziek van de Universiteit Veracruz. Daar studeerde hij piano en muziekonderwijs. Zijn opleiding werd daarbij nog aangevuld met diverse masterclasses in onder andere Mexico, Cuba, Oostenrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. In 1996 werd hij aangenomen als docent piano, koormuziek en theorie der muziek aan het Conservatorium van Xalapa, Mexico. Hij gaf hier les tot het jaar 2002.

In het jaar 2002 vestigde hij zich in Nederland waar hij piano en muziektheorie ging studeren aan het conservatorium te Rotterdam. Ook behaalde hij nog een Master piano (solo/kamermuziek) aan het Fontys Conservatorium. Hij heeft met succes opgetreden op diverse podia in onder andere Nederland, België, Spanje, Oostenrijk, het Verenigde Koninkrijk, Mexico, Uruguay en Argentinië.

Tegenwoordig is Guillermo muzikaal actief als pianist, en als docent aan het Fontys Conservatorium (Tilburg) en de Nieuwe Veste (Centrum voor de Kunsten Breda).

Aanbieding: CD ‘Running to Paradise’. Kamermuziek van Michael J. Smith (1941 – 2009)

CD 'Running to Paradise'

CD ‘Running to Paradise’

Drie musici uit het Residentieorkest, Myrte van Westerop (viool), Emlyn Stam (altviool) en Shuann Chai (piano) hebben m.m.v. Inge IJpelaar (fluit) in de Wapenzaal van Kasteel Heeswijk een CD opgenomen met muziek van Michael J. Smith. De presentatie ervan vond plaatst op 4 februari 2018. Deze CD (Running to Paradise) is nog te koop. Zo lang de voorraad strekt, kunnen belangstellenden deze CD kopen bij de concertcommissie van het kasteel tijdens de koffieconcerten in Kasteel Heeswijk. Voorproefje van de CD: klik hier.
Prijs: € 10,– per stuk. De opbrengst is voor de Stichting Michael Jon Smith.

Gegevens

Datum:
20 mei 2018
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kasteel Heeswijk

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352