Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Zondag 7 augustus 2016. Koffieconcert door barokensemble Scordatura

7 augustus 2016 @ 12:00 - 13:00

Ensemble Scordatura

Het koffieconcert door barokensemble Scordatura begint om 12:00 uur. Het ensemble wordt gevormd door Jo Hennen (sopraan- tenor- en en altsaxofoon, Geldrop), Axel Wenstedt (klavecimbel, Gemonde) en en dichter Julius Dreyfsandt zu Schlamm (Sint-Oedenrode) die aankondigingen en gedichten verzorgt. De muziek en de poëzie zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd.
Het programma dat deze drie heren brengen, hebben ze eerder ten gehore gebracht in de St.Nicolaaskapel op het Nijmeegse Valkhof, in kerken in Deventer, St.Oedenrode en Geldrop-Mierlo.

Programma Barokensemble Scordatura

G.P. Cima (1570-1622)

 • sonate voor zink en bc (sopraansax en klavecimbel)
 • Canzon quarta “La Pace” (klavecimbel solo)
 • J.S.Bach (1685-1750) – 1e gambasonate BWV 1027 (tenorsax en klavecimbel)

 • Adagio non troppo
 • Allegro ma non tanto
 • Andante
 • Allegro
 • Ryo Noda (* 1948) – Improvisation II (altsaxofoon solo)

  J.S.Bach (1685-1750) – Fuga Infinita in c BWV 906 (klavecimbel solo)

  J.Ph.Rameau (1683-1764) – “la Poule” (sopraansax en klavecimbel)

  Charlie Chaplin (1889-1977), (bewerking door Thomas Beckmann voor cello en piano)

 • ….
 • Oh ! that cello
 • There’s always one, you can’t forget (tenorsax en klavecimbel)
 • Entree (reserveren is niet nodig)

  Een ‘all-in’ toegangsbewijs (kasteel en koffieconcert door Barokensemble Scordatura) kost € 10,–. Voor kinderen (4-12 jaar) en rolstoelrijders bedraagt het entree € 6,– per persoon. Beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar), Museumkaarthouders en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk hebben gratis toegang. Klik hier voor meer info over bezoekmogelijkheden en (voordeel)tarieven.

  Over Barokensemble Scordatura

  Jo Hennen

  Jo Hennen, saxofoon

  Jo Hennen studeerde UM saxofoon, schoolmuziek, lichte muziek en piano aan het Maastrichtse conservatorium. Hij speelde saxofoon in het Limburgs Saxofoonkwartet, het ensemble moderne muziek Contraint en diverse jazzformaties. Hij werkte mee aan cd-opnames en radio en tv-programma’s. Speelt cello en saxofoon in barokensemble Scordatura en het Symfonie Orkest Eindhoven en saxofoon in Saxofoonkwaret “Room11” en orkest Die Flegel. Is privédocent saxofoon, cello en piano en aan de muziekscholen in Veghel en Beek&Donk ensembleleider en docent saxofoon. Studeerde later tevens cello (o.a. bij Wikkie Vis, Sint-Oedenrode), en speelt graag barokmuziek.

  Axel Wenstedt

  Axel Wenstedt, klavecimbel

  Axel Wenstedt, na pianolessen bij organist-klavecinist Gerard Dekker, speelt sinds 1971 als autodidact orgel en klavecimbel. Hij volgde lessen kamermuziek en liedbegeleiding bij A.Seyler in Nijmegen. Naast zijn werk speelde hij ruim 30 jaar lang talloze concerten als continuospeler met amateur- en semiprofessionele ensembles, instrumentalisten en vocalisten. Zo speelde hij bij kamerorkest Alveare Veghel, Barokorkest Megen en Bach Collegium Rhenanum o.l.v. Hans Linnartz, de barokensembles Scordatura en Octime Nijmegen, Sax&Blok o.l.v. Jo Hennen en Vocaal Ensemble Octocant/Lucas Vis. Ook op het orgel is Axel Wenstedt vaak te horen, waaronder orgelconcerten in en buiten de regio, zoals de Bossche St.Jan, Zutphen, Brugge, Franse orgels, Wenen en Sion (Zwitserland). Hij was jarenlang lid van de orgelcommissie van het Smitsorgel in Sint-Oedenrode. Op kasteel Heeswijk programmeert en speelt hij als huisklavecinist/ organist/ fortepianist de muziek op veel van de wekelijkse concerten en beheert er de toetsinstrumenten.

  Julius Dreyfsandt zu Schlamm

  Dichter Julius Dreyfsandt zu Schlamm

  Julius Dreyfsandt zu Schlamm raakte al zeer vroeg geïnteresseerd in filosofie, psychologie en religie en kwam als maatschappelijk werker in aanraking met vele facetten van het bestaan. Ontmoetingen met mensen en de eigen levenservaringen dwongen hem antwoorden te zoeken op de vragen die uit het menselijk bestaan kunnen voortvloeien. Pas op latere leeftijd heeft hij deze ervaringen en vragen verwoord in zijn gedichten. Zijn liefde voor de Duitse taal heeft geleid tot een aantal vertalingen van zijn gedichten. De gedichten zijn, naast de eigen website, te lezen op sites in Nederland, België en Duitsland. Hij heeft in eigen beheer diverse bundels uitgegeven.

  Gegevens

  Datum:
  7 augustus 2016
  Tijd:
  12:00 - 13:00
  Evenement Categorie:

  Organisator

  Stichting Kasteel Heeswijk

  Locatie

  Kasteel Heeswijk
  Kasteel 4
  Heeswijk-Dinther, 5473VA Nederland
  + Google Maps
  Telefoon:
  0413-292352