Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kasteelconcert. Quatuor pour la fin du temps

18 september 2018 @ 20:00 - 22:00

Op dinsdag 18 september staat er weer een kasteelconcert gepland. Dan start Stichting Kasteelconcerten Heeswijk haar concertencyclus met ‘Quatuor pour la fin du temps’ van Olivier Messiaen. De uitvoerende musici zijn Olivier Patey (klarinet), Tosca Opdam (viool), Amber Docters van Leeuwen (cello) en Helena Basilova (piano).

Over het programma

Hoe erbarmelijke omstandigheden tot iets groots kunnen leiden. Als krijgsgevangene in een concentratiekamp schreef Olivier Messiaen misschien wel het belangrijkste kamermuziekwerk uit de twintigste eeuw: Quatuor pour la Fin du Temps. De hoop en het geloof waren Messiaens inspiratiebronnen en dat maakt vandaag de dag nog altijd diepe indruk in de concertzalen. Daarnaast spelen Tosca Opdam (viool), Amber Docters van Leeuwen (cello) en Helena Basilova (piano) het Pianotrio opus 120 van Gabriel Fauré. Klik hier voor gedetailleerde programma-informatie.

Korte inleiding met luistertips

Voorafgaand aan dit monumentale kwartet krijgt u een korte inleiding met interessante luistertips. De belangrijke klarinetpartij in het werk van Messiaen wordt gespeeld door Olivier Patey, soloklarinettist van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Over de musici

Olivier Patey, Tosca Opdam, Amber Docters van Leeuwen, Helena Basilova

Olivier Patey, Tosca Opdam, Amber Docters van Leeuwen, Helena Basilova

Klik op de namen van de musici voor meer informatie:Olivier Patey, Tosca Opdam, Amber Docters van Leeuwen, Helena Basilova

Dinerarrangement

Voorafgaand aan een concert kunt u gebruik maken van een diner in Brasserie het Koetshuis. De kosten voor een 3-gangen menu bedragen € 27,50 per persoon. Toegang uitsluitend na reservering: kasteelconcertenheeswijk@gmail.com of 06 25 42 55 71 (na 18:00 uur). Drankjes bij het diner rekent u af in de Brasserie.

Toegangskaarten

De toegangsprijs zonder abonnement bedraagt € 25 per persoon inclusief programmaboekje en consumptiebon. Toegang uitsluitend na reservering: kasteelconcertenheeswijk@gmail.com of 06 25 42 55 71 (na 18:00 uur).
Een abonnement geeft recht op toegang tot de serie van zes concerten incl. informatiebulletin ‘Heraut’, programmaboekje en consumptiebon. De minimum bijdrage voor een abonnement is € 135 per persoon. Uiteraard is een hoger bedrag meer dan welkom!
Een abonnee kan voor de gereduceerde prijs van € 22,50 per concert één introducé meenemen.
Concertbonnen als cadeau voor het bezoeken van één of meer concerten zijn verkrijgbaar voor € 25 per persoon of een meervoud daarvan via het secretariaat, kasteelconcertenheeswijk@gmail.com.

Volgende concert

Het volgende concert staat gepland op dinsdag 23 oktober. Dan treden Raoul Steffani (bariton) en Gerold Huber (piano) op met liederen van Schumann, Berg, Grieg en Sibelius.

Gegevens

Datum:
18 september 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kasteelconcerten Heeswijk

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352