Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Kasteelconcert. Lars Wouters van den Oudenweijer, Ellen Corver en Elisabeth Smalt: Van Mozart tot Rudolf Escher

februari 6 @ 20:00 - 22:00

Wouters, Smalt, Corver

Voor klarinet, altviool en piano is misschien niet heel veel geschreven, maar de werken voor die bezetting zijn wel stuk voor stuk pareltjes uit de kamermuziek. Zo is Mozarts Kegelstatt Trio één van de meest geprezen trio’s uit de geschiedenis. Het vormt bovendien een mooi contrast met de laatromantische muziek van Max Bruch en de uitgelaten musiceervreugde in het pianotrio van Jean Françaix. Een bijzondere plaats in dit concert neemt het pianotrio van de Nederlandse componist Rudolf Escher in; soms gewaagd, maar bovenal sfeervol en meeslepend. Lars Wouters van den Oudenweijer, Ellen Corver en Elisabeth Smalt zijn al jarenlang zeer succesvolle kamermusici en betere ambassadeurs voor deze bijzondere bezetting kunnen wij ons niet wensen. Organisatie: Stichting Kasteelconcerten Heeswijk.

Het concert

De combinatie van klarinet, altviool en piano hoor je niet iedere dag. Gelukkig zijn er toch enkele componisten geweest die hebben ingezien hoe mooi de instrumenten met elkaar mengen. Het beroemdste resultaat daarvan is het Kegelstatt Trio van Mozart. Wat minder beroemd, maar wel zeer spannend, is het trio van de Nederlandse componist Rudolf Escher. Met bovendien de uitgelaten vreugde in de muziek van Jean Françaix en de meeslepende melodieën van Max Bruch is het programma net zo kleurrijk als de combinatie van de instrumenten waarvoor het geschreven is.

Abonnementen en losse kaarten

Abonnement

 • Toegang tot een serie van zes concerten inclusief informatiebulletin ‘Heraut’, programmaboekje en consumptiebon.
 • (Minimum) bijdrage voor een abonnement van zes concerten is € 135,– per persoon. Uiteraard is een hoger bedrag meer dan welkom! Reserveringen via: kasteelconcertenheeswijk@gmail.com
 • Een abonnementhouder kan voor de gereduceerde prijs van € 22,50 per concert één introducé(e) meenemen.
 • Losse kaarten

 • € 25,– per persoon inclusief programmaboekje en consumptiebon.
 • LET OP: toegang uitsluitend na reservering via: kasteelconcertenheeswijk@gmail.com of telefonisch: 06 10 67 72 19 (na 18:00 uur).
 • Omdat er veel vraag is naar de kamermuziekconcerten in Kasteel Heeswijk, is snel reserveren aan te bevelen.
 • Sfeervolle aanrader voorafgaand aan het concert

  In combinatie met een concert kun je vooraf in de sfeervolle ambiance van de Brasserie genieten van een 3-gangendiner, uitsluitend na reservering via kasteelconcertenheeswijk@gmail.com. De kosten voor een diner bedragen € 27,50 per couvert, excl. drankjes. Deze heerlijke 3-gangendiners worden tussen 18:00 en uiterlijk 19:30 uur geserveerd. Tijdig afrekenen, want het concert begint klokslag 20:00 uur in de Wapenzaal.

  Organisatie

  Stichting Kasteelconcerten HeeswijkDe organisatie van de kasteelconcerten is in handen van de Stichting Kasteelconcerten Heeswijk. Secretariaat: Jacqueline van Waardenburg-Kerkhoff, telefonisch bereikbaar op: 06 21 87 31 69 of via e-mail: kasteelconcertenheeswijk@gmail.com.

  Terug naar de pagina van Stichting Kasteelconcerten Heeswijk: Klik hier

  Gegevens

  Datum:
  februari 6
  Tijd:
  20:00 - 22:00
  Evenement Categorie:

  Organisator

  Stichting Kasteelconcerten

  Locatie

  Kasteel Heeswijk
  Kasteel 4
  Heeswijk-Dinther, Nederland
  + Google Maps
  Telefoon:
  0413-292352