Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Eelco Kooiker en het Ensemble Joyeux met ‘Facetten van Telemann’

19 maart 2016 @ 12:00 - 13:00

Ensemble Joyeux

Eelco Kooiker en het Ensemble Joyeux treden op met een concert waarin de Italiaanse, Franse en Duitse invloeden op de muziek van Telemann te horen zijn. Om dat te verduidelijken brengt het ensemble werk van een componist uit het desbetreffende land ten gehore: Arcangelo Corelli (Italië), Marais Marin (Frankrijk) en Johann Friederich Fasch (Duitsland).

Telemann

Georg Philippe Telemann

Programma

Het programma staat nog niet vast, maar aannemelijk is dat een keuze wordt gemaakt uit Les Nations (Diexième Concert), Concert Royaux IV (Francois Couperin), La Sonnerie (Marin Marais), Deuxième Récréation (Leclair), Pièces de Clavecin en Concert (Jean Philippe Rameau), Sonata Ottava (Jacques Aubert) en Pariser Quatuor in E-minor TWV 43:e1 (Georg Philippe Telemann).

Over Ensemble Joyeux

Ensemble Joyeux is een instrumentaal ensemble dat in 2009 werd opgericht door de Waalrese klavecinist Eelco Kooiker.  Het ensemble is gespecialiseerd in de uitvoering van Franse barokmuziek en speelt zoveel als mogelijk uit de oorspronkelijke notaties te musiceren. In het korte bestaan van het ensemble kan het al terugzien op enkele aansprekende en succesvolle optredens, onder meer in Kasteel Heeswijk, de Willibrord cyclus in Waalre, Muziek in de Cathrien in Eindhoven, Waalse kerk van Breda en Kopermolen in Vaals.
Ensemble Joyeux bestaat momenteel uit:
Barbara Vermaas, barokviool
Joost Bijlmer, blokfluit
Evelien Wolting, blokfluit & barokhobo
Martijn Verbrugh, viola da gamba
Eelco Kooiker, klavecimbel

Gegevens

Datum:
19 maart 2016
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Organisator

M-o-M Magic of Music
Website:
https://magicofmusicsite.wordpress.com/

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352