Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Dütschler, van der Heijden en van der Linden. G.F.Händel

24 september 2017 @ 12:00 - 13:00

Afgunst & Aanbidding

Ursula Dütschler (nu op klavecimbel), Francine van der Heijden (sopraan) en Joost van der Linden (tenor), als ensemble ‘The Muses Delight’, brengen virtuoze barokmuziek van G.F.Händel (1685-1759) naar Kasteel Heeswijk.

Het programma heet: ‘Afgunst en aanbidding. Minnenijd en Minne rondom Georg Friedrich Händel’.

Programma

 • Agostino Steffani (1654-1728) – Gelosia, che voi da me
 • Maurice Greene (1696-1755) – How long shall this like dying life endure (Sonnets)
 • Maurice Greene – Orpheus with his lute
 • Maurice Greene – Lesson 3 in g minor for the Harpsichord: Vivace, Allegro, Tempo di Gavotta
 • Giovanni Carlo Maria Clari (1677-1754) -Lontan dalla sua fille arranged by Händel
 • G.F. Händel (1685-1759)- As steals the morn (uit: L’allegro, Il Pensero ed il Moderato Act III)
 • G.F. Händel – Caro autor di mia doglia
 • G.F. Händel – Suite No 5 e mineur: Allmand, Saraband, Jigg
 • Giovanni Bononcini (1670-1747) – Ombra mai fu uit Xerse
 • G.F. Händel – Where’er you walk uit Semele
 • Antoni Lotti (1667-1740) – Pur dicesti, o bocca bella
 • William Boyce (1711-1779) – Together let us range the fields uit: Solomon, A Serenata
 • Brasserie. Toegang vrij

  Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, of een heerlijke aangeklede borrel na een wandeling over het landgoed. Het kan allemaal. Kom en geniet. Bekijk onze kleine kaart voor de lekkernijen die we u kunnen serveren.

  Entree concert en kasteel

  Gratis: Museumkaarthouders, beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar) en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk.
  Betaald (overige bezoekers): een ‘all-in’ toegangsbewijs (kasteel en concert) kost € 10,–. Voor kinderen (4-12 jaar) en rolstoelrijders bedraagt het entree € 6,– per persoon.
  Klik hier voor meer info over bezoekmogelijkheden en (voordeel)tarieven.

  Over de musici

  Ursula Dütschler

  Ursula Dütschler

  Ursula Dütschler is inmiddels een bekende en graag geziene gast op Kasteel Heeswijk. Voor de lezers die niet eerder over haar hebben gelezen, hierna haar cv. Ursula Dütschler werd in Thun/Zwitserland geboren en kreeg op vijfjarige leeftijd haar eerste klavecimbellessen. Zij studeerde op het conservatorium in Bern bij Jörg Ewald Dähler en bij Kenneth Gilbert aan het Mozarteum in Salzburg. In 1990 volgde een studie op de fortepiano bij Malcolm Bilson aan de Cornell University in de Verenigde Staten.

  Zij won verschillende concoursen, waaronder het Internationale Klavecimbel Concours in Parijs en het Internationale Erwin Bodky Concours voor fortepiano in Boston. Haar omvangrijke discografie bij Claves Records bevat naast talrijke kamermuzikale uitvoeringen opnamen met solowerken van Bach, Balbastre, Byrd, Scarlatti op klavecimbel en Beethoven en Haydn op fortepiano. Behalve voor Claves Records maakte zij ook opnames voor de labels Auvidis, BMG Classics, Brilliant Classics, Camerata Tokyo, Musicaomia en Aliud Records.

  Op forte piano en klavecimbel heeft Ursula Dütschler een veelzijdige concertpraktijk ontwikkeld en is ze op verschillende podia’s en festivals te horen, zowel als soliste als in diverse kamermuziekensembles. Haar ensemble Camerata 1800 is gespecialiseerd in de muziek rond 1800 en treedt op met veelzijdige en verrassende programma’s in verschillende bezettingen. In 2005 kwam Ursula Dütschler voor het eerst in aanraking met de muziek en de Movements van G.I.Gurdjieff. Sindsdien volgt ze seminaars bij Wim van Dullemen en begeleidt ze Movements seminars op de piano in Nederland en Duitsland.

  Francine van der Heijden

  Francine van der Heijden

  Sopraan Francine van der Heijden studeerde in Maastricht, Den Haag en Londen en verwierf bekendheid en waardering door haar vertolking van de sopraansolo in Tebye Poyem van Rachmaninov en in delen van het Requiem van Mozart tijdens de uitvaartceremonie van ZKH Prins Claus in de Oude Kerk te Delft.

  Voor de vereniging Vrienden van het Lied geeft Francine al jarenlang concerten in samenwerking met pianiste Phyllis Ferwerda, ook ter gelegenheid van het 35- en 50-jarig jubileum van de vereniging. De afgelopen jaren was zij regelmatig te gast bij een aantal gerenommeerde gezelschappen zoals de Residentie Bach Ensembles o.l.v. Jos Vermunt en de Van Swieten Society o.l.v. fortepianist Bart van Oort.

  Met zanger/regisseur Marc Pantus is zij in vele gedaanten en uitdossingen te zien in steeds nieuwe geënsceneerde producties van I Piccoli Olandesi. Zij werkte veel samen met Ton Koopman en zijn Amsterdam Baroque Orchestra and Choir. Haar solistische bijdragen tijdens het concert in de befaamde Tsjaikovskizaal van het conservatorium in Moskou en tijdens Koopmans jaarlijkse concertserie in de Périgord (Frankrijk) zijn belangrijke en dierbare momenten.

  Bij het Nederlands Kamerorkest opende zij de concertavond ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van het orkest door als La Musica zingend de trappen van het Concertgebouw af te dalen.Zij maakte tal van opnamen waaronder een cd met alle concertaria’s voor sopraan van W.A. Mozart, in samenwerking met Christiane Oelze en Miranda van Kralingen en onder leiding van dirigent Ed Spanjaard.
  Micha Hamel componeerde speciaal voor Francine van der Heijden Zwei Lieder en Gong (uitgevoerd met het Schönberg Ensemble) en droeg na uitvoering dit werk aan haar op. Componist Joost Kleppe droeg zijn Cora of the Electric Throat op aan Francine en Jetse Bremer de Drie liederen van Verleiding.

  Joost van der Linden

  Joost van der Linden

  Tenor Joost van der Linden studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en het Rotterdams Conservatorium. Na zijn studie volgde hij masterclasses aan de Britten-Pears School en nam hij, op uitnodiging, deel aan een masterclass onder leiding van Thomas Allen (The Samling Foundation). Zijn zanglessen zette hij sindsdien voort bij Diane Forlano in Engeland en Liane Jespers in België. Momenteel volgt hij zanglessen bij Sasja Hunnego.

  Joost van der Linden heeft gezongen bij The Amsterdam Baroque Choir o.l.v. Ton Koopman, Collegium Vocale Gent en La Chapelle Royale o.l.v. Philippe Herreweghe, Nederlands Kamerkoor, Groot Omroepkoor en ensembles als Musicalische Compagney uit Berlijn en het Gesualdo Consort Amsterdam.
  Momenteel treedt hij op met harpiste Manja Smits en altvioliste Suzanne Dijkstra. Met het programma Songs from the Isles verzorgen zij kamermuziekconcerten. Daarnaast werkt hij regelmatig samen met het Letse Kesselberg Ensemble van celliste Ilze Grudule.

  Hij is een veelvuldig gevraagd solist in de grote oratoria en de passies uit de Barok (met name in de rol van Evangelist), de klassieke- en romantische periode. Daarnaast omvat zijn repertoire muziek uit de 17e eeuw (Monteverdi, Schütz) en 20e eeuw (Strawinsky, Britten). Zo was hij in te horen in Strawinsky’s Les Noces, een productie van het Scapino-ballet.

  Hij werkte met dirigenten als Jane Glover, Jurjen Hempel, Jos van Veldhoven, Werner Herbers (Ebony Band Amsterdam), Jed Wentz (Musica Ad Rhenum) en Ton Koopman en orkesten als het Orkest van het Oosten, Het Gelders Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Radio Philharmonisch Orkest, Barockorchester Capriccio Basel, Kammersinfonie Bremen en Orchestra Sinfonica Nazionale(RAI).

  Aan diverse cd-opnamen verleende hij solistische medewerking waaronder cantates van J.S. Bach met The Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman, Purcell’s Timon of Athens met Musica Ad Rhenum en een recente opname met werken van Carlo Donato Cossoni met het Kesselberg Ensemble.

  In binnen- en buitenland trad hij op in Raskatov’s A Dog’s Heart(DNO), Handel’s opera Acis and Galatea (Gregynog Festival in Wales), in de Fairy Queen van Purcell (Aldeburgh Festival), Monteverdi’s Maria Vespers (i.s.m. het Philharmonischer Chor Berlin) in Handel’s Alceste (Festival de Tréguier et Semaines Musicales de Quimper), Bastien und Bastienne (Festival Opera d’Eté de Dijon) en in King Arthur van Henry Purcell(The Amsterdam Baroque Orchestra). Daarnaast verleende hij zijn solistische medewerking aan diverse concerten in het Festival voor Oude Muziek, Wratislavia Cantans, Tage Alter Musik in Herne, Itinéraire Baroque en het festival Baroka mūzikas dienas Rēzeknē. Met het ensemble SongCircle verzorgt hij regelmatig liedconcerten voor de Vereniging Vrienden van het Lied.

  Gegevens

  Datum:
  24 september 2017
  Tijd:
  12:00 - 13:00
  Evenement Categorie:

  Locatie

  Kasteel Heeswijk
  Kasteel 4
  Heeswijk-Dinther, Nederland
  + Google Maps
  Telefoon:
  0413-292352