Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dütschler en Honing. Beethoven. Koffieconcert

17 september 2017 @ 12:00 - 13:00

Dütschler en Honing

Ursula Dütschler (pianoforte) en Raymond Honing (traverso) brengen tijdens dit koffieconcert speciaal voor fortepiano en traverso bewerkte muziek van Beethoven. Eerder maakten zij hiermee furore in maart van dit jaar in het Museum het Cromhouthuis, Amsterdam.
Beethoven’s muziek is bewerkt voor fluit en piano door de virtuoze Nederlands / Franse fluitist Lous Drouet, hof-fluitist van koning Lodewijk Napoleon. Ook Raymond Honing heeft Beethoven-bewerkingen gemaakt.

Programma

‘Wervelend Weens’ met werken van Mozart en Beethoven:
– F.X. Mozart (1791-1844) – Rondo in e
– L.v. Beethoven (1770-1827) – Variaties op. 107 no.7 op het Russisch Volkslied “Schöne Minka” (Andante)
– W.A. Mozart (1756-1791) – Sonate in e KV 304 ( Allegro – Tempo di Menuetto)
– L.v. Beethoven (1770-1827) – Variaties op. 107 no.4 op het Iers Volkslied “St. Patrick’s day” (Allegretto Scherzando)
– L.v. Beethoven (1770-1827) – Sonate in D op. 12 nr.1 Allegro con brio – Tema con variazioni, Andante con moto – Rondo allegro

Brasserie. Toegang vrij

Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, of een heerlijke aangeklede borrel na een wandeling over het landgoed. Het kan allemaal. Kom en geniet. Bekijk onze kleine kaart voor de lekkernijen die we u kunnen serveren.

Entree concert en kasteel

Gratis: Museumkaarthouders, beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar) en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk.
Betaald (overige bezoekers): een ‘all-in’ toegangsbewijs (kasteel en concert) kost € 10,–. Voor kinderen (4-12 jaar) en rolstoelrijders bedraagt het entree € 6,– per persoon.
Klik hier voor meer info over bezoekmogelijkheden en (voordeel)tarieven.

Over de musici

Ursula Dütschler

Ursula Dütschler

Ursula Dütschler is inmiddels een bekende en graag geziene gast op Kasteel Heeswijk. Voor de lezers die niet eerder over haar hebben gelezen, hierna haar cv. Ursula Dütschler werd in Thun/Zwitserland geboren en kreeg op vijfjarige leeftijd haar eerste klavecimbellessen. Zij studeerde op het conservatorium in Bern bij Jörg Ewald Dähler en bij Kenneth Gilbert aan het Mozarteum in Salzburg. In 1990 volgde een studie op de fortepiano bij Malcolm Bilson aan de Cornell University in de Verenigde Staten.

Zij won verschillende concoursen, waaronder het Internationale Klavecimbel Concours in Parijs en het Internationale Erwin Bodky Concours voor fortepiano in Boston. Haar omvangrijke discografie bij Claves Records bevat naast talrijke kamermuzikale uitvoeringen opnamen met solowerken van Bach, Balbastre, Byrd, Scarlatti op klavecimbel en Beethoven en Haydn op fortepiano. Behalve voor Claves Records maakte zij ook opnames voor de labels Auvidis, BMG Classics, Brilliant Classics, Camerata Tokyo, Musicaomia en Aliud Records.

Op forte piano en klavecimbel heeft Ursula Dütschler een veelzijdige concertpraktijk ontwikkeld en is ze op verschillende podia’s en festivals te horen, zowel als soliste als in diverse kamermuziekensembles. Haar ensemble Camerata 1800 is gespecialiseerd in de muziek rond 1800 en treedt op met veelzijdige en verrassende programma’s in verschillende bezettingen. In 2005 kwam Ursula Dütschler voor het eerst in aanraking met de muziek en de Movements van G.I.Gurdjieff. Sindsdien volgt ze seminaars bij Wim van Dullemen en begeleidt ze Movements seminars op de piano in Nederland en Duitsland.

Raymond Honing

Raymond Honing

Raymond Honing behoort tot een nieuwe generatie musici die hun energie voor een groot deel wijden aan zowel oude als nieuwe muziek. Na drie studies aan het Conservatorium van Amsterdam (fluit, traverso en kamermuziek), begon hij een carrière die ‘drie eeuwen muziek’ omvat. Van Barok op de een-kleppen traverso en vroeg-romantische muziek op de acht-kleppen traverso tot eigentijdse muziek op de moderne Boehmfluit, inclusief alt en bas.

Zijn belangrijkste drijfveer voor nieuw repertoire is altijd nieuwsgierigheid. Nieuwsgierigheid naar wat er omging in het hoofd van de componist, ongeacht of deze in leven is of al tweehonderd jaar dood is. En nieuwsgierigheid naar de uitwerking van de muziek op het publiek. Na het winnen van de tweede prijs op het Nationaal Fluitconcours, won Raymond een aantal jaren later verschillende prijzen op kamermuziekconcoursen zoals het “Wettbewerb für Junge Kultur” in Düsseldorf en het Van Wassenaer Concours.

Hij is eerste fluitist van Sinfonia Rotterdam en speelde in o.a. het Nieuw Ensemble, Asko-Schönberg Ensemble ,Musikfabrik, Ives Ensemble, Anima Eterna en Combattimento Consort. In 2007 richtte hij zijn eigen barok ensemble La Barca Leyden op waarmee hij bijzondere projecten ontwikkelde zoals een programma rondom microtonaliteit in oude muziek. Met La Barca Leyden verraste en overtuigde Raymond publiek en pers met ongedirigeerde en enkelvoudig bezette versies van Bach’s Mattheus en Johannes Passies en Gilles’Requiem. Tot nu toe bracht La Barca Leyden drie CD ’s uit. De laatste, Music at the Court of Jülich-Berg, werd in België bekroond met de Gouden Label 2012.

Naast zijn werkzaamheden op het gebied van oude muziek is Raymond een enthousiast promotor van eigentijdse muziek. Vele componisten schreven werken voor hem en hij soleerde in verschillende premiere’s van concerten voor fluit en orkest van o.a. Robin de Raaf en de Koreaanse componist Uzong Choe. Raymond speelt in Ensemble Scala dat gespecialiseerd is in microtonale muziek. Raymond soleerde ook in concerten van J.S. Bach, C.PH. E. Bach, Vivaldi, Mozart en Mercadante.

Naast het klassieke repertoire zoekt hij altijd samenwerking met andere disciplines. Raymond werkte met acteurs, dansers en bijvoorbeeld met de Argentijnse tango-pianist Pablo Ziegler. Naast talloze concerten in Nederland speelde hij op podia en festivals in Frankrijk, België, Duitsland, Tsjechië, Rusland, Hongarije, Oostenrijk, Scandinavië en Colombia. Door zijn brede muzikale interesse was de stap naar het dirigeren voor Raymond vanzelfsprekend. Ook als dirigent heeft hij een lichte voorkeur voor oude en nieuwe muziek. La Barca Leyden leidt hij al spelend vanaf de stoel en het nieuwe repertoire komt volop aan bod bij Nieuw Kamerkoor Delft. Raymond is docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Gegevens

Datum:
17 september 2017
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, 5473VA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352