Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Drie koren brengen kerstsfeer in alle toonaarden

28 december 2017 @ 11:30 - 14:00

KBO koor Con Animo

Het Kerstival 2017 wordt vandaag muzikaal ingevuld door drie koren uit de regio.

11:30 – 12:00 uur: KBO koor ‘Con Animo’ (Heesch) o.l.v. Tom Overtoom

Tom Overtoom is een veelzijdig mens. Bij hem kun je terecht met allerlei vragen over muziek, zoals muziektheorie, muziekgeschiedenis, arrangeren, ingezongen liedjes, partituren maken, etc. Ook voor kleine reparaties aan instrumenten kun je bij hem terecht. Meestal klaar terwijl je wacht…
Maar vandaag begeleidt hij twee van de koren waaraan hij leiding geeft. Het 4-stemmig gemengd koor ‘Con Animo’ uit Heesch bijt het spits af met een speciaal voor het Kerstival 2017 ingestudeerd kerstrepertoire.

Vrolijke Vrollie Ravenstein

12:30 – 13:00 uur: koor ‘Vrolijke Vrollie’ (Ravenstein) o.l.v. Tom Overtoom

De ‘Vrolijke Vrollie’ een zanggroep uit Ravenstein, bestaande uit vijftien zingende ‘vrollie’ onder begeleiding van een accordeonist, brengt (meerstemmige) verhalende liedjes uit vroeger tijden, sommige met een knipoog naar het heden. In de loop der jaren is een groot deel van deze liederen opgenomen in de Nationale Liederenbank en behoren de nummers tot ons cultureel erfgoed. Zanggroep de ‘Vrolijke Vrollie’ heeft er nieuw leven in geblazen en neemt het publiek mee naar de tijden van weleer. Het publiek zal de muziek en de teksten herkennen omdat veel van de liederen vroeger op school werden gezongen.

Ut His Gezang

13:30 – 14:00 uur: Koor ‘Ut Hisch gezang’ (Heesch) o.l.v. Oenke de Boer

Dit zangkoor maakt deel uit van de Heesche Muziekschool Zieso die in januari 2016 in Huize Heelwijk bescheiden startte met muzieklessen. Het smartlappenkoor ‘Ut Hisch Gezang’ is gestart op 1 april 2015 (en dat is geen grapje!). Voor haar optreden op het Kerstival 2017 in Kasteel Heeswijk heeft het koor een kerstsmartlappenrepertoire ingestudeerd.

Concertkoffie en meer in de Brasserie. Toegang vrij

Een kopje koffie voorafgaand aan een concert of erna, altijd lekker. Of gewoon na het bezoek aan het Kerstival. U kunt ook kiezen voor een lekkere lunch of aangeklede borrel. Heerlijk na een wandeling over het landgoed. Bekijk onze kleine kaart voor de lekkernijen die we u kunnen serveren. Wat ons betreft: kom en geniet.

Gegevens

Datum:
28 december 2017
Tijd:
11:30 - 14:00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kasteel Heeswijk

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352