Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dinsdag 25 april 2017. Van Baerle Trio. Pianotrio’s van Tsjaikovski, Henze en Beethoven

25 april 2017 @ 20:00 - 22:00

€ 25
van-baerle-trio

Op dinsdag 25 april zal het Van Baerle Trio het seizoen ‘Kasteelconcerten’ op een gedenkwaardige manier afsluiten. Het Van Baerle Trio is één van de meest succesvolle pianotrio’s van dit moment en ze nemen een prachtig programma mee naar Kasteel Heeswijk. Daarop staat misschien wel het grootste monument uit dit genre: het pianotrio van Tsjaikovski. Ook spelen ze het Derde Pianotrio van Beethoven (met een prachtig tweede deel!) en de verrassende Kammersonate van Hans Werner Henze.

De musici

In de Van Baerlestraat in Amsterdam, waar voorheen het conservatorium gehuisvest was, kwamen in 2004 drie studenten op het idee een pianotrio op te richten. Pianist Hannes Minnaar, cellist Gideon den Herder en violiste Maria Milstein noemden zich het Van Baerle Trio en vanaf dat moment ging het heel hard: de Kersjesprijs, het ARD Concours te München en een Edison voor hun debuut-cd zijn maar een kleine greep uit de reeks successen die ze hebben geboekt. NRC Handelsblad omschreef het trio kort maar treffend: ‘een extreem getalenteerd trio’.

Diner vooraf op dinsdag 25 april

Voorafgaand aan het concert kunt u in de Brasserie van Kasteel Heeswijk een maaltijd gebruiken tussen 18.00 uur en – uiterlijk – 19.30 uur; kosten € 25,50 per persoon exclusief drankjes, af te rekenen in de Brasserie vóór 19.30 uur. Indien u gereserveerd heeft kunt u zich tot drie dagen vooraf afmelden; daarna wordt het diner in rekening gebracht.

Aanmelden voor 18 april

Wij verzoeken u om u vóór 18 april 2017 op te geven voor het concert via kasteelconcertenheeswijk@gmail.com of – indien u de Heraut per post ontvangt – via de aanmeldingskaart. Wilt u ook deelnemen aan het diner, dan dient u dat bij de aanmelding voor het concert te vermelden.

Nieuwe concertenreeks

Op 19 september gaat het nieuwe seizoen Kasteelconcerten van start. Het Belgische ensemble Revue Blanche speelt dan het programma Shelter (Bunker). We horen hoe verschillende componisten, onder wie Debussy, Hanns Eisler en Joseph Jongen, zich lieten inspireren door de Eerste Wereldoorlog. Dat leidde tot donkere stukken, maar ook tot hoopvolle en troostrijke werken. Revue Blanche treedt op in de samenstelling sopraan, altviool, fluit en harp.

Gegevens

Datum:
25 april 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€ 25
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kasteelconcerten Heeswijk

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, 5473VA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352