Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De week van maandag 24 t/m zondag 30 december

24 december 2018 @ 11:00 - 30 december 2018 @ 17:00

Kerst

Heerlijke kerstsfeer in Kasteel Heeswijk

Op 26, 27 en 28 december staat het jaarlijkse Kerstival met activiteiten voor jong en oud op het kasteelprogramma. Bezoekers kunnen o.a. genieten van een weelderige kerstsfeer en prachtig gedekte tafels zoals die in welgestelde families gebruikelijk waren. De tafels zijn gedekt met originele serviezen uit de kasteelcollectie. Voor kinderen staat de voorstelling ‘Kerstdiner met De Gelucksvoogel’ geprogrammeerd. Om de voorstelling (duur ca. 1 uur) te kunnen bijwonen wordt een extra tarief in rekening gebracht. De voorstellingen beginnen om 13.30 en om 15.30 uur.

Octocant

Vocaal Ensemble Octocant, 26 december

Op 2de Kerstdag kunt u ook genieten van een koffieconcert (12:00-13:00 uur). Dan staat het Vocaal Ensemble Octocant o.l.v. Luca Vis op het programma. Het ensemble presenteert een kerstprogramma van een rijke verzameling liederen die betrekking hebben op Kerstmis: muziek van Michael Praetorius, Hugo Distler, Morales, Poulenc, Fux, Mendelssohn, Guerrero, Gjeilko, Byrd, Vaughan Williams, Sweelinck en anonieme componisten.

Op donderdag 27 december wordt tussen 11:00 en 15:00 uur in drie muzikale blokken kamermuziek gepresenteerd en op vrijdag 28 december wordt tussen 11:00 en 16:15 uur in vier muzikale blokken door verschillende ensembles gemusiceerd. Kortom: de sfeer in Kasteel Heeswijk is als vanouds.

Graag maken we u nog attent op de winterwandelingen van TRV op zondag 30 december. Kasteel Heeswijk ligt op de route en de Horeca is dan open vanaf 8:30 uur. Volg de aanwijzingen op de borden voor de juiste ingang. Klik hier voor meer info over de wandelingen.

Bezoekdagen

De bezoekdagen van Kasteel Heeswijk zijn deze week woensdag, donderdag, vrijdag en zondag. Het kasteel is geopend van 11:00 – 17:00 uur. De Brasserie is al die dagen ook open en u heeft er een mooi zicht op het kasteel en de kasteeltuin. In de Brasserie serveren we een heerlijk assortiment koffie, thee, fris en alcoholische dranken. Er is veel vraag naar gerechten van onze kleine kaart. De ingang van de Brasserie vindt u onder de hoofdpoort van het kasteel. De Brasserie is vrij toegankelijk.

Heerlijke concertkoffie en veel lekkers

Tip van de Chef

Tip van de Chef

Voorafgaand aan de voorstellingen in het kasteel of erna bent u van uiteraard harte welkom in de Brasserie voor een heerlijk kopje koffie. U kunt ook kiezen voor een lekkere lunch of aangeklede borrel. Bekijk onze ‘Kleine Kaart’ voor de lekkernijen die we u kunnen serveren. Wat ons betreft: kom en geniet.

Over onze Kerstspecial

Onze kerstspecial in de Brasserie bestaat uit ons reeds beroemde broodje Kasteelworst geserveerd met een Palm Dobbel. Een prachtige en goed bij het jaargetijde passende combinatie. Die zou u echt eens moeten proberen! Meer info: klik hier. Over onze Palm Dobbel kunnen we het volgende zeggen: Dobbel Palm is een amber- tot koperkleurige Spéciale Belge met een alcoholpercentage van 5,7% en een densiteit van 13,8° Plato. Brouwmeester Alfred Van Roy lanceerde dit bier in 1947 naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de brouwerij. Het bier viel echter zo goed in de smaak dat hij besloot het jaarlijks rond de kerst als een ‘special’ op de markt te brengen. Dit unieke ‘kerstbier’ kunt u nu proeven in de Brasserie van Kasteel Heeswijk Horeca.

PD

Een heerlijke Palm Dobbel. Nu proefklaar in de Brasserie.

Lekker uitwaaien! Wandel eens over het landgoed

Er is veel veranderd op het Landgoed Heeswijk. Plan er eens een wandeling, of google op wandelroutes die op het landgoed zijn uitgezet. Het landgoed is vrij toegankelijk. Zo is er de route ‘Naar de bron van de baron’ (ca. 3,5 km). Klik hier voor meer info. Deze route is uitgestippeld door Stichting Brabants Landschap. En bij terugkomst zien we u weer graag terug in de Brasserie!

Vossenstreken, app van Stichting Brabants Landschap

U kunt ook gebruik maken van de wandelapp ‘Vossenstreken’ van het Brabants Landschap. Die kunt u gratis downloaden uit de AppStore of GooglePlay. Vervolgens kunt u kiezen uit een drietal wandelingen: ‘Pracht en Praal’, ‘Spetter Pieter Pater’ en ‘Vriend of Vijand’. Elke wandeling heeft een lengte van ca. 2,5 km en is goed met kinderen te doen. Klik hier voor meer info.

Gegevens

Begin:
24 december 2018 @ 11:00
Einde:
30 december 2018 @ 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, 5473VA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352