Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De week van maandag 22 t/m zondag 28 oktober

22 oktober 2018 @ 11:00 - 28 oktober 2018 @ 17:00

Fransen in Brabant

Extra opening vanwege de herfstvakanties

Wegens de herfstvakanties is het kasteel deze week ook open op maandag. De andere bezoekdagen zijn dinsdag, woensdag, donderdag en zondag, al die dagen telkens van 11:00 – 17:00 uur. De Brasserie is dan ook open en u heeft er een mooi zicht op het kasteel en de kasteeltuin. We serveren er een heerlijk assortiment koffie, thee, fris en alcoholische dranken. Er is veel vraag naar gerechten van onze kleine kaart. De ingang van de Brasserie vindt u onder de hoofdpoort van het kasteel en is vrij toegankelijk. Deze week staat op dinsdagavond ook een kasteelconcert geprogrammeerd. Hiervoor moet u wel reserveren. Klik hier voor meer informatie.

Generaal Pichegru

Heerlijke koffie en meer

Op zondag 28 oktober kunnen bezoekers van Kasteel Heeswijk, naast de reguliere activiteiten, genieten van een Frans legerkampement. Geheel in de stijl van 1794, toen de Fransen Den Bosch aanvielen en Kasteel Heeswijk bezetten, verzorgen de deelnemers een defilé met cavallerie en infanterie (12:00 uur), gevolgd door een aanval op het kasteel (13:00 uur). Dit is een buitenactiviteit. Klik hier voor meer informatie.
Voor wie dit niet wil zien, is er een alternatief met een swingend koffieconcert (binnen) dat wordt verzorgt door de Old Swing Band o.l.v. Marius den Ouden. Het concert van ca. een uur begint om 12:00 uur in de Wapenzaal. Voor bezoekers van het kasteel is het concert gratis toegankelijk.

Tip van de Chef

Voorafgaand hieraan of erna bent u van uiteraard harte welkom in de Brasserie voor een heerlijk kopje koffie. Maar u kunt ook een lekkere wandeling over het landgoed overwegen. Het is nu volop herfst. U kunt ook kiezen voor een lekkere lunch of aangeklede borrel. Bekijk onze ‘Kleine Kaart’ voor de lekkernijen die we u kunnen serveren. Wat ons betreft: kom en geniet.

Lekker uitwaaien! Wandel eens over het landgoed

Er is veel veranderd op het Landgoed Heeswijk. Plan er eens een wandeling, of google op wandelroutes die op het landgoed zijn uitgezet. Het landgoed is vrij toegankelijk. Zo is er de route ‘Naar de bron van de baron’ (ca. 3,5 km). Klik hier voor meer info. Deze route is uitgestippeld door Stichting Brabants Landschap. En bij terugkomst zien we u weer graag terug in de Brasserie!

Vossenstreken, app van Stichting Brabants Landschap

U kunt ook gebruik maken van de wandelapp ‘Vossenstreken’ van het Brabants Landschap. Die kunt u gratis downloaden uit de AppStore of GooglePlay. Vervolgens kunt u kiezen uit een drietal wandelingen: ‘Pracht en Praal’, ‘Spetter Pieter Pater’ en ‘Vriend of Vijand’. Elke wandeling heeft een lengte van ca. 2,5 km en is goed met kinderen te doen. Klik hier voor meer info.

Varen over de rivier de AA.

Varen over rivier de Aa

Er zijn meer mogelijkheden om er op uit te trekken. Lees hier over de vaardagen, vertrektijden en tarieven van de fluisterboot die tussen de Kilsdonkse Molen en de oprijlaan naar Kasteel Heeswijk op en neer vaart. De fluisterboot is in de vaart van 1 april tot en met 31 oktober.

Gegevens

Begin:
22 oktober 2018 @ 11:00
Einde:
28 oktober 2018 @ 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352