Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cugnon Project brengt muzikaal talent naar Kasteel Heeswijk. Koffieconcert

januari 7 @ 12:00 - 13:00

Cugnon Project

Cugnon Project, hoe het ontstond

In het voorjaar van 2012 ontmoetten conservatorium studenten en professionele musici elkaar in een mooi kasteel in België in het dorpje Cugnon om muziek te maken. Een week lang eindeloos musiceren in de verschillende kamers van het kasteel en in de dorpjes eromheen. Een unieke situatie, die fantastische concerten opleverde. Het Cugnon Project is inmiddels een stichting in oprichting, met als doel jong muzikaal talent een podium te geven te midden van professionele musici. Tegelijkertijd willen de initiatiefnemers hun liefde voor muziek delen met publiek door concerten en projecten te presenteren van hoog niveau. Op zondag 7 januari staat Kasteel Heeswijk op de agenda.

Programma

Momenteel zijn de musici van vijf Nederlandse Conservatoria tussen 15 en 25 jaar nog in hun oefenweek. Het definitieve programma voor Kasteel Heeswijk moet nog worden vastgesteld. De muziek kan variëren van Bach’s sonates voor solostrijkers tot bijv. Schubert’s Forellenkwintet. Zeker is dat de toekomstige topmusici van Nederland een muzikaal programma van hoog niveau laten horen.

In elk geval staat om 12:00 uur een koffieconcert geprogrammeerd. Daarna zullen de musici in verschillende samenstellingen elk hele uur ca. 30 minuten musiceren. Locatie: Wapenzaal. De werken die gespeeld worden zijn nog niet bekend.

Concertkoffie en meer in de Brasserie. Toegang vrij

Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, altijd lekker. Of gewoon na het bezoek aan het kasteel. U kunt ook kiezen voor een lekkere lunch of aangeklede borrel. Heerlijk na een wandeling over het landgoed. Bekijk onze kleine kaart voor de lekkernijen die we u kunnen serveren. Wat ons betreft: kom en geniet.

Chris Duindam, Cugnon Project

Chris Duindam, artistiek leider van het Cugnon Project

Over Chris Duindam, de artistiek leider van het project

Chris Duindam begon zijn vioolstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bij Qui van Woerdekom, later aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Maarten Veeze. Hij voltooide zijn studie op het Utrechts Conservatorium bij Philip Hirshhorn, Viktor Liberman, Eli Goren en Emmy Verhey.
Naast zijn solo- en kamermuziekoptredens is Chris Duindam als hoofdvak docent verbonden aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrechts Conservatorium, Prins Claus Conservatorium en de Academie voor Muzikaal Talent. Hij geeft regelmatig masterclasses in binnen- en buitenland.
Van 2002 tot 2015 maakte hij deel uit van het Combattimento Consort Amsterdam.
In 2010 richtte Chris Duindam het ‘Cugnon Project’ op, een initiatief dat jonge getalenteerde strijkers samenbrengt met professionele musici door middel van kamermuziekconcerten en een jaarlijks terugkerend festival.
Chris Duindam woont in Utrecht, is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij bespeelt een Jacob Stainer viool uit 1660, hem door een particulier ter beschikking gesteld.

Gegevens

Datum:
januari 7
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Organisator

Cugnon Project
Website:
https://www.cugnonproject.com/

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, 5473VA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352