Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dinsdag 21 maart. Calefax. Duizend jaar muziek in één concert

21 maart 2017 @ 20:00 - 22:00

€ 25
Calefax

Calefax. Duizend jaar muziek in één concert

Een klassiek ensemble met een popmentaliteit; zo omschrijft Calefax zichzelf. Het kwintet is ongekend vindingrijk met het maken van meesterlijke arrangementen van de meest uiteenlopende stukken uit de afgelopen duizend jaar. Zo horen we muziek van anonieme pelgrims uit de 12de en 13de eeuw en staat er een prelude van Dietrich Buxtehude op het programma. Ook van recentere werken van bijvoorbeeld Liszt en Arvo Pärt heeft Calefax prachtige arrangementen gemaakt. Meer informatie over Calefax: klik hier.

Het wordt een onvergetelijke avond met als titel ‘Pelgrimage’, waarop u een ensemble hoort dat wereldwijd naam heeft gemaakt in het bijzondere genre van het rietkwintet (hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot). Het concert begint om 20.00 uur. Klik hier voor het jaarprogramma, toegangsprijzen en abonnementen.

Pelgrimage

Pelgrimage

Pelgrimage

De 18-jarige Johann Sebastian Bach maakte een voettocht van 400 kilometer om de beroemde componist Dieterich Buxtehude te horen en ontmoeten. Franz Liszt maakte een heel ander soort reis; in zijn cyclus ‘Pelgrimsjaren’ horen we de invloed van zijn reizen en verblijf in Zwitserland en Italië. Het programma van Pelgrimage is geïnspireerd op ervaringen en gedachtes van pelgrims: de keuze om op weg te gaan, de ontberingen en ontdekkingen onderweg en natuurlijk de verworven inzichten.
Op het programma staat o.a:
– Arvo Pärt – Pelgrimslied
– Franz Liszt – Années de Pèlerinage
– J.S. Bach – Fantasia en fuga in g mineur BWV 542
– Dietrich Buxtehude – Prelude in a mineur BuxWV 153
– Francesco Tristano – Ground Bass

Diner vooraf

Voorafgaand aan het concert kunt u in de Brasserie van Kasteel Heeswijk een maaltijd gebruiken tussen 18.00 uur en – uiterlijk – 19.30 uur. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 per persoon exclusief drankjes, af te rekenen in de Brasserie vóór 19.30 uur. Indien u gereserveerd hebt, kunt u zich tot drie dagen vooraf afmelden; daarna wordt het diner in rekening gebracht.

Aanmelden voor het diner en/of het concert

Wij verzoeken u om u vóór 14 maart 2017 op te geven voor het concert via e-mail (kasteelconcertenheeswijk@gmail.com) of de aanmeldingskaart als u de nieuwsbrief ‘De Heraut’ per post hebt ontvangen. Wilt u ook deelnemen aan het diner, dan dient u dat bij de aanmelding voor het concert te vermelden.

Gegevens

Datum:
21 maart 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€ 25
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kasteelconcerten Heeswijk

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, 5473VA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352