Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bataille. Zomercursus en demonstraties van historische krijgskunsttechnieken

14 augustus 2017 - 18 augustus 2017

Bataille Zomercursus

Bataille is een vereniging voor Historical European Martial Arts oftewel H.E.M.A. Op basis van manuscripten uit de 13e tot de 20e eeuw reconstrueren de leden de krijgskunsten uit het verleden. Zij trainen wekelijks in Utrecht en laten de historische krijgskunsten zien in live shows en workshops in heel Nederland. Ook laten zij in kampementen zien hoe het leven er in de 13e eeuw aan toeging.

De zomercursus in Heeswijk is vooral gericht op mensen die voor het eerst kennis willen maken met deze geweldige sport. Klik hier voor meer informatie.

Demonstraties

Als je Kasteel Heeswijk bezoekt kun je ook eens kijken naar de workshops en demonstraties. Ze worden gegeven op het terrein achter de kas en ook in de kasteeltuin. Het precieze programma is nog niet bekend, maar de meest actuele informatie vind je op Facebook of de website van Bataille.

Bataille-workshopDe planning is als volgt:
– Dinsdag: workshop zwaard & schild | workshop sikkel
– Woensdag: workshop show | workshop dolk
– Donderdag: workshop zeis | workshop worstelen
– Vrijdag ochtend: workshop poleaxe | workshop rapier (buiten het kasteel; op vrijdag en zaterdag is het kasteel gesloten voor bezoekers. Klik hier voor de openingstijden).
– Vrijdag middag: workshop boogschieten | workshop messer (buiten het kasteel; op vrijdag en zaterdag is het kasteel gesloten voor bezoekers. Klik hier voor de openingstijden).

Aangepaste openingstijden Brasserie en Kasteel

In de zomermaanden zijn we open voor bezoekers van zondag t/m donderdag van 11:00 – 17:00 uur.

Brasserie. Toegang vrij

Een kopje koffie, lunch of een lekker fris drankje na het bekijken van een Bataille workshop of na een wandeling over het landgoed. Het kan allemaal. Kom en geniet. Bekijk onze kleine kaart voor de lekkernijen die we u kunnen serveren.
Tip van de chef: Een heerlijke Kasteelkoffie met bonbons, likeur met slagroom.

Entree kasteel

Gratis: Museumkaarthouders, beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar) en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk.
Betaald (overige bezoekers): een ‘all-in’ toegangsbewijs (kasteel en concert) kost € 10,–. Voor kinderen (4-12 jaar) en rolstoelrijders bedraagt het entree € 6,– per persoon.
Klik hier voor meer info over bezoekmogelijkheden en (voordeel)tarieven.

Gegevens

Begin:
14 augustus 2017
Einde:
18 augustus 2017
Evenement Categorie:

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, 5473VA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352