Illyria, English Theatre naar Theater Kersouwe. 30 augustus

  • Illyria

Illyria speelt hilarische Shakespeare voorstelling in de Kersouwe. Woensdagavond, 30 augustus a.s.

Het Britse openluchttheatergezelschap Illyria komt weer naar de Kersouwe. Op woensdagavond 30 augustus speelt het de hilarische komedie ‘Comedy of errors’ van William Shakespeare. Kleurrijk, dolkomisch en uniek openluchttheater. Na vele jaren in de tuin van Kasteel Heeswijk te hebben gespeeld, treedt het gezelschap sinds vorig jaar op in Natuurtheater de Kersouwe. Woensdag 30 augustus, aanvang 19.30 uur. Kaarten €17,- (excl.serv.k) zijn te bestellen via de website van de Kersouwe, bij Uitpunt Veghel en bij Paperpoint in Heeswijk.

Publiekslieveling

Shakespeare’s Comedy of Errors is een van de eerste door Shakespeare geschreven comedies (rond 1594). Het is een absolute publiekslieveling vanwege de hilarische situaties die ontstaan als een tweeling, die vanaf de geboorte gescheiden zijn, zonder het zelf te weten, herenigd wordt. Zoals te verwachten veroorzaakt dit misverstand op misverstand waardoor alles uit de hand lijkt te lopen. Shakespeare is een meester in het construeren van dolkomische scenes en het is dan ook een gegarandeerd succes. Bovendien is het de kortste Shakespeare voorstelling, zodat het voorbij is voordat je het weet.

Engelse taal

De voorstelling wordt in het Engels gespeeld door het Britse openluchttheatergezelschap Illyria. De ervaring heeft geleerd dat Engelstaligen noch Nederlanders alles kunnen volgen en mitsdien genoodzaakt zijn het te ondergaan om vervolgens rollend van het lachen de avond door te brengen…. en uiteindelijk het helemaal begrepen te hebben!

STET, The English Theatre brengt al jaren – en met succes – het Britse openluchttheater gezelschap Illyria naar diverse locaties in Nederland (Wassenaar, Putten, Laag Keppel en Heeswijk-Dinther) en speelde vorig jaar voor het eerst in een openluchttheater: De Kersouwe in Heeswijk-Dinther. Het bleek een geweldige ervaring voor zowel het theater, als het publiek en zeker ook het gezelschap!


No Replies to "Illyria, English Theatre naar Theater Kersouwe. 30 augustus"


    Got something to say?

    Some html is OK

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.