13 en 14 juli 2024

HISTORISCH FESTIVAL NEDERLAND

Beleef alle tijdperken

Heb je je ooit afgevraagd hoe de Romeinen hun legers in Nederland voedden? Hoe de jager-verzamelaars ervoor zorgden dat er altijd eten in de buurt was? Hoe een gedekte tafel in een middeleeuwse herberg eruitzag? Hoe er in de keuken van een eenvoudig ambachtsman werd gekookt? Of wanneer men startte met het verbouwen van eten rondom een boerderij? Dat en meer ontdek je bij het Kasteel van Heeswijk op 13 en 14 juli.

 

Historisch festival

Terugblik

“Ontdek de betoverende sfeer van het Historische Festival in deze meeslepende video!”

Video afspelen

Struinen tussen ….
van heinde en verre

Ervaar de unieke sfeer van het Historisch Festival op onze markt! Dit jaar vind je verspreid over het museum tientallen bijzondere handelaren die je meenemen naar de tijd van het Franse leger van Napoleon. Zo is er een smid met mooi smeedwerk, messen, bijlen en meer. Of ga naar de sieradenmaker voor prachtige sieraden van goud, zilver en brons. Je maakt je accessoires compleet met handgemaakte glaskralen. Ook voor kleding is er genoeg te vinden: handgemaakte schoenen, handgesponnen en handgeweven stoffen en nog veel meer. Kom je langs met kleine kinderen? Stop dan zeker even bij het kraampje vol kinderspeelgoed!

Bij de meeste kraampjes van het Historisch Festival betaal je met cash. Op het terrein is geen pinautomaat aanwezig om geld op te nemen, zorg er dus voor dat je vooraf geldt hebt gepind.

HISTORISCH

FESTIVAL

NEDERLAND

Historisch festival
Historisch festival
Historisch festival

Eten & drinken

Buiten de muren van het kasteel is er gelegenheid tot eten en drinken tijdens het Historisch Festival. Je kunt genieten van een hapje en een drankje in en rondom de middeleeuwse herberg. Ook is het mogelijk om je eigen eten mee te nemen. Er zijn verschillende plekken beschikbaar om te genieten van je lunch, zoals boomstammetjes of andere zitplekken. Of je nu wilt zitten op de steiger, op de grasheuvel bij de kraampjes of juist in het bos, er is genoeg keuze. Met andere woorden, je kunt zelf kiezen waar je neerstrijkt voor je maaltijd, of dat nu aan de waterkant is, te midden van de bedrijvigheid van de kraampjes, of verscholen in de rust van het bos.

Doe mee met
Activiteiten en workshops

Tijdens het Historisch Festival Nederland kun je deelnemen aan verschillende activiteiten. Wat dacht je van het maken van je eigen amuletten? Of het leren van gevechtstechnieken van een Vikingbaas? Dit jaar kun je met eigen ogen zien hoe ambachtelijke processen eruitzien, van schaap tot kleding en van oer tot ijzeren bijl. En dat is nog niet alles… Het wordt een weekend vol spanning, entertainment en avontuur dat je nooit meer zult vergeten. Bestel je tickets op tijd!

“Stap terug in de tijd en beleef de geschiedenis als nooit tevoren".

Mis deze unieke kans niet
om de geschiedenis zelf te beleven!

Stap terug in de tijd en beleef de geschiedenis als nooit tevoren! Kom naar ons Nederlands Historisch Festival en laat je meeslepen door de verhalen en gebeurtenissen van vroeger. Ontdek hoe het was om te leven in een andere tijd en maak kennis met fascinerende personages uit het verleden.

Deel dit evenement met je vrienden en familie