Heerlijke Afternoon Tea’s op Kasteel Heeswijk

  • Afternoon Tea

Afternoon Tea is een lichte maaltijd die in Engeland doorgaans in de middaguren wordt gegeten. Men zegt dat Anna, de 7e hertogin van Bedford, de ‘Afternoon Tea’ om en nabij 1840 in hoofse kringen introduceerde. Blijkbaar voelde zij zich ‘s-middags wat flauw of had gewoon lekkere trek. In elk geval zorgden haar bedienden voor een lichte maaltijd als aanvulling op de tea die tegen vieren werd geserveerd. Het idee sloeg goed aan in de kringen van de Engelse Society. Het werd al vlug gewoonte thee met iets erbij te gaan gebruiken. En deze traditie bestaat nog steeds. De Engelse Afternoon Tea is dus niet alleen een kopje thee, maar een lichte maaltijd met een selectie kleine verfijnde en vooral lekkere gerechtjes.

Zoet en hartig

In het Verenigd Koninkrijk wordt de aangeklede thee een cream tea of tea genoemd. Men serveert daarbij zoete en hartige gerechten. De tea’s van Kasteel Heeswijk zijn gelijkwaardig. Deze lekkernijen worden geserveerd onder het genot van diverse soorten biologische thee. (Inclusief). Onderstaande lekkernijen kunnen deel uitmaken van de Afternoon Tea. E.e.a. afhankelijk van het seizoen.

Zoet en hartig

Zoete en hartige gerechtjes

Hartig
– Verse Fingersandwiches (divers belegd)
– Open minibroodjes
– Cocktailsalade
– Mini soepje van de dag
– Quiche (warm gereserveerd)
Zoet
– Scones met Jam / Cream
– Brownies
– Diverse zoete cakesoorten
– Apple-Crumble
– Red Fruitsalad with cream

Op een étagière

Serving, étagière

Op een étagière

Het is gebruikelijk om de gerechtjes op een étagère te serveren. Grote hotels in Londen, zoals Claridges en het Savoy, zijn vermaard om hun ‘tea’ of ‘cream tea’. ‘Cream tea’ is een vorm van afternoon tea. Ook in de luxe warenhuizen, met name Fortnum&Mason, serveert men uitgebreide teas. Hotels in Engeland hebben voor de verwende gast nu ook de champagne cream tea geïntroduceerd. Met drie ‘great tasteful teas’ heeft Kasteel Heeswijk een gelijkwaardig aanbod. De meest populaire is de Sweet & Savoury Afternoon Tea.

Sweet & Savoury Afternoon Tea, vanaf € 21,95

Deze tea is bij uitstek geschikt voor een feestelijke middagbijeenkomst of lichte lunchvervanger en bestaat uit vijf hartige en vijf zoete lekkernijen.

Naast de populaire Sweet & Savoury Tea serveren we ook:

Grand Afternoon Tea, vanaf € 27,75

Een tea die bijzonder geschikt is als uitgebreide lunch of ‘tea party’. Bij deze variant behoren vijf hartige en zeven zoete lekkernijen. Ook hier kan een keuze worden gemaakt uit een ruim assortiment Twistea.

Royal Afternoon Tea, vanaf € 38,25

Dit is een volmaakte combinatie van een tea en een culinaire happening. Behalve een volledige maaltijdvervanger is het ook een complete invulling van uw middagprogramma. Uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een feestelijke ontvangst op de zondagmiddag of namiddag (waarbij het diner overgeslagen wordt). Bij binnenkomst wordt een glas wijn of een Kir met twee verfijnde appetizers geserveerd. Ondertussen wordt het vervolg van de Royal Afternoon Tea gereedgezet. Vervolgens kunt U overgaan tot het genieten van een kopje thee en van de acht hartige en acht zoete lekkernijen.

kir-royale-cocktail

Grand Afternoon Tea met Champagne of Kir Royale

Goed om te weten

Bovenstaande Afternoon Teas zijn uiteraard geheel naar uw eigen wensen aan te passen. Zo kan ook een Grand Afternoon Tea gestart worden met een feestelijk glas wijn en de Kir kan vervangen worden door champagne of een Kir Royale. De keuze van de verschillende lekkernijen wordt medebepaald door de rest van het dagprogramma. Zo zal, indien ‘s avonds nog een diner plaatsvindt, zoveel mogelijk gekozen worden voor wat lichtere gerechten in de tea.

Ook is er de mogelijkheid van een Afternoon Tea met uitsluitend hartige gerechten gecombineerd met wijn. Ter afsluiting wordt een een Grand dessert van diverse zoete gerechten gepresenteerd, afgerond met een glas bijzondere dessertwijn. Verder bestaat altijd de mogelijkheid om een Bruidstaart deel uit te laten maken van de Afternoon Tea, al dan niet gecombineerd met champagne of een droge rosé.

Meer weten over heerlijke Afternoon Tea’s op Kasteel Heeswijk en reserveringen? Bel ons op 0413-292352 of mail ons: Klik hier


No Replies to "Heerlijke Afternoon Tea's op Kasteel Heeswijk"


    Got something to say?

    Some html is OK

    vier + 4 =

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.