Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Monumenten Dag zondag 12 september

12 september 2021 @ 10:00 17:00

Open Monumentn Dag

Kasteel Heeswijk presenteert voor elk wat wils, want ons monument is jullie monument. Naast het kasteel staat een tentenkamp waarin middeleeuwse smeden hun ambachtelijke vaardigheden demonstreren. Misschien mag je wel een handje meehelpen met de blaasbalg om het vuur aan te blazen? Maar pas op dat je vingers niet op het aambeeld onder de hamer komen….

In het kasteel flaneert de Groningse hofdansgroep Plaisir Courtois. Zij leren je in de Salon de adellijke dansen die vroeger op het kasteel werden gedanst. Kinderen in prinsessenjurken en ridders hebben voorrang!

Muziekdocente Wendy Wouters geeft om 12.00 uur een concert in de Wapenzaal. Als soliste op blokfluit wordt zij begeleid door Jamie de Goei op klavecimbel. Op het programma staan werken van Johan Sebastiaan Bach; Naast een bekende fluitsonate, een bewerking van Bachs orkest-suite en een arrangement van de orgeltriosonate BWV 530.  Niet verwonderlijk, Bach maakte vele bewerkingen van zijn orgelstukken bovendien speelt Wendy samen met de organist van de grote kerk (kerkstraat Den Bosch). Enkele werken voor solo klavecimbel maken het programma compleet. 

Vanaf het parkeerterrein Kanaaldijk Noord is het mogelijk om in een open bus de andere monumenten in de Gemeente Bernheze te bezoeken. Meer weten, lees hier het complete programma

Entree:

  • tijdens Open Monumenten Dag zondag 12 september gratis.
  • reserveren niet mogelijk, wel geldt een maximum aantal bezoekers per tijdsblok
  • onverhoopt even vol? loop eens langs de brocante kraam tegenover het kasteel of maak een wandelingetje rondom het kasteel

Gegevens

Datum:
12 september 2021
Tijd:
10:00 – 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags: