De geboorte van een Kasteelworstje

  • Kasteelworstje

Nieuwe menukaart met zomerse gerechten

Een nieuw seizoen, tijd voor andere gerechten op onze ‘Kleine Kaart’. Begin april wordt de Winterkaart vervangen door onze nieuwe Zomerkaart. Naast enkele trouwe bekenden staan er dit seizoen een paar nieuwe gerechten op de kaart, in het bijzonder ons Broodje Kasteelworst. Leidraad bij het bepalen van nieuwe brasseriegerechten is gezond, uit de streek, duurzaam en vernieuwend. Logisch zou je denken, maar dat is in het verleden toch echt niet altijd het geval geweest.

Nieuwe smaken

“Men neme…” staat in de traditionele receptenboeken. Maar een nieuwe smaak of nieuw gerecht is tegenwoordig veel meer het analyseren van de bijzondere karakteristieken van gerechten en deze een creatieve wijze tot een nieuw product ontwikkelen. Zo ging dat met het Kasteelworstje ook. Onze kok houdt niet van rookworst. Maar wel van verse worst en ook van de rooksmaak. Hij vroeg zich af of hij de smaken van deze twee worsten kon combineren.

Zo gek nog niet….

Onze slager verklaarde hem in eerste instantie voor ‘gek’. Maar hij was nieuwsgierig genoeg om er mee aan de slag te gaan. En het resultaat was verrassend. Na een aantal testexemplaren die de winkelvitrine niet zouden gaan halen, ontwikkelde onze creatieve slager Dirk van de Tillart uit Vorstenbosch een heerlijk worstje dat inderdaad het midden houdt tussen een verse- en een rookworst.

Een ‘Prix d’Honneur’ waardig

Onze kok Martijn combineerde de nieuwe worst met een heerlijk broodje, een pittige mosterdcrème, zure room en gebakken Amsterdamse uitjes. Hoe dit broodje met dit lekkere worstje uiteindelijk geserveerd gaat worden is nog een interne discussie waar we zeker uit gaan komen; we hebben namelijk verschillende smulpapen in huis.
Maar nog belangrijker is wat u ervan vindt. Dus als u onze Brasserie bezoekt, vraag dan naar ons nieuwe Broodje Kasteelworst. We zijn reuze benieuwd naar uw mening.


No Replies to "De geboorte van een Kasteelworstje"


    Got something to say?

    Some html is OK

    vijftien − 10 =

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.