Concertagenda Stichting Kasteelconcerten Heeswijk. Najaar 2018 – voorjaar 2019

Klik op de datum voor meer informatie   (programma na zomer 2019 is nog niet bekend)

Messiaen

Olivier Patey, Tosca Opdam, Amber Docters van Leeuwen en Helena Basilova

Dinsdag 18 september 2018

Oorlog als inspiratiebron voor Olivier Messiaen.
Hoe erbarmelijke omstandigheden tot iets groots kunnen leiden. Als krijgsgevangene in een concentratiekamp schreef Olivier Messiaen misschien wel het belangrijkste kamermuziekwerk uit de twintigste eeuw: Quatuor pour la Fin du Temps. De hoop en het geloof waren Messiaens inspiratiebronnen en dat maakt vandaag de dag nog altijd diepe indruk in de concertzalen. De belangrijke klarinetpartij in het werk van Messiaen wordt gespeeld door Olivier Patey, soloklarinettist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarnaast spelen Tosca Opdam (viool), Amber Docters van Leeuwen (cello) en Helena Basilova (piano) het Pianotrio opus 120 van Gabriel Fauré.

Steffani & Huber

Raoul Steffani, Gerold Huber

Dinsdag 23 oktober 2018

De natuur en de liefde.
Deze twee ultieme inspiratiebronnen voor liedcomponisten vormen de rode draad door dit concert. Schumann baseerde zijn Liederkreis opus 24 op poëzie van Heine over het eeuwige verlangen naar zijn geliefde. Verder staan de Sechs Lieder van Grieg, de Vier Gesänge van Alban Berg en enkele liederen van Jean Sibelius op het programma. Ze worden vertolkt door bariton Raoul Steffani, een jonge en veelbelovende bariton. Hij mocht in 2016 de Elisabeth Evertsprijs voor uitzonderlijk muzikaal talent in ontvangst nemen. Hij wordt begeleid door pianist Gerold Huber, die zich met veel succes in de liedbegeleiding heeft gespecialiseerd.

Doric String Quartet

Doric String Quartet

Woensdag 28 november 2018

Ensemble van de buitencategorie.
Het Engelse Doric Quartet is een strijkkwartet van wereldklasse en wordt geprezen vanwege het kleurrijke en genuanceerde spel. ‘Ze houden het strijkkwartet jong’, zo kopte de Washington Post. Alex Redington en Jonathan Stone (viool), Hélène Clément (altviool) en John Myerscough (cello) spelen onder meer het zelden uitgevoerde Vijfde Strijkkwartet van Bartók. In dit stuk komen volksmuziek, jazz en drama samen. Verder staan het revolutionaire Veertiende Strijkkwartet van Beethoven en Haydns Strijkkwartet opus 33, nr. 5 op het programma. De combinatie van een veelzijdig programma en een ensemble van de buitencategorie staat garant voor een prachtige avond.

Radu Ratering

Radu Ratering

Dinsdag 5 Februari 2019

Op weg naar een mooie toekomst.
Met de combinatie van talent en jeugdig enthousiasme maken de prijswinnaars van het Prinses Christina Concours ieder jaar weer indruk in de Wapenzaal. Stuk voor stuk hebben ze een mooie toekomst voor zich. Na het winnen van een prijs bij het Prinses Christina Concours openbaart zich een wereld van concerten, masterclasses en andere mooie kansen aan de laureaten. Velen van hen belanden uiteindelijk in het professionele muziekleven en sommigen zien we later weer terug in onze concertserie. Op de foto pianist Radu Ratering, die in maart 2018 optrad in het laureatenconcert.

Wildschut en Brauss

Noa Wildschut,
Elisabeth Brauss

Dinsdag 12 maart 2019

Twee briljante jonge musici en een prachtig programma.
‘Een muzikaal wonder, origineel en spontaan’, zo schreef de Süddeutsche Zeitung na één van de talrijke buitenlandse concerten die Noa Wildschut al heeft gegeven. Met vele prijzen en tournees heeft ze razendsnel een indrukwekkende carrière opgebouwd. In dit concert, drie dagen na haar achttiende verjaardag, speelt ze enkele pareltjes uit het vioolrepertoire, waaronder de beroemde sonate van César Franck en Schuberts Vioolsonate ‘Grand Duo’. Noa speelt samen met Elisabeth Brauss, één van de grootste pianotalenten van Duitsland. Twee briljante jonge musici en een prachtig programma; deze avond mag u niet missen.

Amsterdam Wind Quintet

Amsterdam Wind Quintet

Dinsdag 23 april 2019

Kleurrijke combinatie, gebalanceerd samenspel.
Het Amsterdam Wind Quintet neemt u mee op een muzikale reis door de Nederlandse muziekgeschiedenis. Beginnend bij de muziek van Sweelinck gaan ze via Willem de Fesch en Julius Röntgen naar Willem Pijper en Jurriaan Andriessen. De kleurrijke combinatie van fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot leent zich voor alle soorten muziek, van renaissance tot hedendaags. Het Amsterdam Wind Quintet heeft in binnen- en buitenland naam gemaakt met originele programmakeuzes, gebalanceerd samenspel en multidisciplinaire projecten. Het kwintet bestaat uit Tim Wintersohl, Marije Clemens, Hanka Clout, Stefan Danifeld en Marijke Zijlstra.

Organisatie

Stichting Kasteelconcerten HeeswijkDe organisatie van de kasteelconcerten is in handen van de Stichting Kasteelconcerten Heeswijk. Aanmeldingen voor concerten, abonnementen en voor concertbonnen: Frank de Jong. E-mail: kasteelconcertenheeswijk@gmail.com Telefonisch: 06 10 67 72 19 of 073 52 20 158.
Algemene informatie, informatie over schenkingen via ANBI: Irene van den Hurk, secretaris Stichting Kasteelconcerten Heeswijk. E-mail: kasteelconcertenheeswijk@gmail.com of telefonisch: 06 14 60 90 76.

Terug naar de pagina van Stichting Kasteelconcerten Heeswijk: Klik hier


No Replies to "Concertagenda Stichting Kasteelconcerten Heeswijk. Najaar 2018 - voorjaar 2019"


    Got something to say?

    Some html is OK

    17 − 11 =

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.