Concertagenda Stichting Kasteelconcerten Heeswijk. Najaar 2017 – voorjaar 2018

Klik op de datum voor meer informatie

revue blanche

Revue Blanche

Dinsdag 19 september 2017

Revue Blanche. Oorlog als inspiratiebron.
Vlak vóór, tijdens en vlak na de Eerste Wereldoorlog lieten componisten zich op verschillende manieren door de onrustige tijd beïnvloeden. In de liederen van Hanns Eisler en Ivor Gurney, alsmede werken van Debussy, Granados en Joseph Jongen weerspiegelt die roerige tijd. In het programma Shelter (bunker) speelt het prijzenwinnende Revue Blanche in verschillende samenstellingen vocale en instrumentale muziek.

Ensemble Odyssee

Ensemble Odyssee

Dinsdag 24 oktober 2017

Vier grootheden uit de barok in één concert: Bach, Telemann, Graupner en Fasch. Ze waren elkaars concurrenten toen de functie van Thomascantor in Leipzig vacant werd. Aan deze strijd heeft Ensemble Odyssee het programma Musical Rivals gewijd. Odyssee bestaat uit Anna Stegmann, Eva Saladin, Andrea Friggi en Georg Fritz en geldt als één van de vooraanstaande ensembles op het gebied van oude muziek.

Ragazze Kwartet

Ragazze Kwartet

Dinsdag 28 november 2017

Een fris, avontuurlijk kwartet dat graag de grenzen van de klassieke muziek opzoekt; dat is het Ragazze Kwartet. Met spraakmakende programma’s hebben Rosa Arnold, Jeanita Vriens, Annemijn Bergkotte en Rebecca Wise zich ontwikkeld tot een toonaangevend strijkkwartet, dat onder meer de Kersjesprijs won. In dit concert hoort u hoe componisten elkaar inspireren. Zo ligt het Vijftiende Strijkkwartet van Beethoven aan de basis van Mendelssohns Tweede Strijkkwartet. Een spannend en veelzijdig programma, daar weet het Ragazze Kwartet wel raad mee.

Lars Wouters van den Oudenweijer

Wouters, Smalt en Corver

Dinsdag 6 februari 2018

Voor klarinet, altviool en piano is niet veel geschreven, maar de werken voor die bezetting zijn wel stuk voor stuk pareltjes uit de kamermuziek. Zo is Mozarts Kegelstatt Trio één van de meest geprezen trio’s uit de geschiedenis en contrastrijk met de laatromantische muziek van Max Bruch en de musiceervreugde in het pianotrio van Jean Françaix. Een bijzondere plaats in dit concert neemt het pianotrio van de Nederlandse componist Rudolf Escher in; soms gewaagd, maar bovenal sfeervol en meeslepend.

Laureatenconcert

Mayu en Takehiro Konoe

Dinsdag 13 maart 2018

Veel succesvolle Nederlandse musici waren ooit laureaat bij het Prinses Christina Concours. Dat is veelbelovend voor de jonge talenten die in de afgelopen jaren in de prijzen vielen. Met het winnen van een prijs houdt het namelijk niet op; het Prinses Christina Concours biedt de laureaten podiumervaring en begeleidt hen zorgvuldig richting het professionele muziekleven. Zo verwelkomen we dit jaar weer enkele jonge, veelbelovende prijswinnaars. Op de foto Mayu en Takehiro Konoe, die in februari 2017 optraden in het laureatenconcert op Kasteel Heeswijk.

Pieter Wispelwey, Paolo Giacometti

Wispelwey en Giacometti

Dinsdag 10 april 2018

Met Pieter Wispelwey mogen we een cellist van internationale faam verwelkomen. Bij dit concert hoort u de hoogtepunten van een bijzonder project waaraan hij samen met Paolo Giacometti (piano) bezig is: het opnemen van alle duostukken van Schubert en Brahms. Daarbij schuwen ze verrassende uitvoeringen van stukken voor andere duobezettingen niet; sommige stukken zijn zelfs nog nooit op cello uitgevoerd. De onovertroffen poëzie in de muziek van Schubert en Brahms en de uitvoering daarvan door twee topmusici zullen dit concert tot een onvergetelijke avond maken.

Sfeervolle aanrader voorafgaand aan het concert

In combinatie met een concert kun je vooraf in de sfeervolle ambiance van de Brasserie genieten van een 3-gangendiner, uitsluitend na reservering via kasteelconcertenheeswijk@gmail.com. De kosten voor een diner bedragen € 27,50 per couvert, excl. drankjes. Deze heerlijke 3-gangendiners worden tussen 18:00 en uiterlijk 19:30 uur geserveerd. Tijdig afrekenen, want het concert begint klokslag 20:00 uur in de Wapenzaal.

Organisatie

Stichting Kasteelconcerten HeeswijkDe organisatie van de kasteelconcerten is in handen van de Stichting Kasteelconcerten Heeswijk. Secretariaat: Jacqueline van Waardenburg-Kerkhoff, telefonisch bereikbaar op: 06 21 87 31 69 of via e-mail: kasteelconcertenheeswijk@gmail.com.

Terug naar de pagina van Stichting Kasteelconcerten Heeswijk: Klik hier


No Replies to "Concertagenda Stichting Kasteelconcerten Heeswijk. Najaar 2017 - voorjaar 2018"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.