Historisch Festival Nederland

13 juli 2024 - 14 juli 2024

Historisch Festival Nederland in Kasteel Heeswijk

Historisch Festival Nederland

Heb je je ooit afgevraagd hoe de Romeinen hun legers in Nederland voedden? Hoe de jager-verzamelaars ervoor zorgden dat er altijd eten in de buurt was? Hoe een gedekte tafel in een middeleeuwse herberg eruitzag? Hoe er in de keuken van een eenvoudig ambachtsman werd gekookt? Of wanneer men startte met het verbouwen van eten rondom een boerderij? 
Jagers en Boeren – Grieken en Romeinen – Monniken en Ridders – Regenten en Vorsten – Pruiken en Revolutie – Wereldoorlogen

Dat en meer ontdek je bij Kasteel van Heeswijk op 13 en 14 juli.

Tijdens het Historisch Festival Nederland kun je deelnemen aan verschillende activiteiten. Wat dacht je van het maken van je eigen amuletten? Of het leren van gevechtstechnieken van een Vikingbaas? Dit jaar kun je met eigen ogen zien hoe ambachtelijke processen eruitzien, van schaap tot kleding en van oer tot ijzeren bijl. En dat is nog niet alles… Het wordt een weekend vol spanning, entertainment en avontuur dat je nooit meer zult vergeten. Bestel je tickets op tijd!

13 juli 2024 - 14 juli 2024

10.00 - 17.00 uur

€ Earlybird tickets in de maand mei

Landgoed Heeswijk

We willen u er graag op wijzen dat er een verkorte routing beschikbaar is binnen het kasteel, waarbij alleen de begane grond en de kelders kunnen worden bezocht. Houd er ook rekening mee dat er mogelijk een wachttijd is om het kasteel te betreden.