KASTEEL MET KIDS

er valt zoveel te zien

Ben je op zoek naar uitjes met kinderen zoals een speurtocht, schoolbezoek of kinderfeestje? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Hier wanen kids zich in een sprookje! 

GEHEIME TRAPPEN & GANGEN

Voor kinderen is het kasteel een echte ontdekking. Waar anders kun je zoeken naar geheime trappen en gangen, daal je af naar de kelders of beklim je een heuse toren? Fantasie komt pas echt tot leven als je een ridderhelm probeert! 

Genoeg te ontdekken

Prominent in het bosrijke Brabantse land schittert het monumentale Kasteel Heeswijk, het mooiste kasteel in Brabant.

De Verhalenketel

Deze zomervakantie leer Kok jullie tijdens de Verhalenketel alles wat je moet weten als er een koning op bezoek komt. Kok heeft tenslotte al een aantal koningen en koninginnen te gast gehad: Juliana, Willem II en de Zonnekoning. Dit keer draait alles om die laatste: Koning Lodewijk XIVe, oftewel de Zonnekoning

 

“Ik ben de kok van het kasteel zoals ik zijn er niet veel Ik heb een ketel heel speciaal 3 x roeren een verhaal.”

 

Hoe word je eigenlijk koning? Omdat je vader of je moeder dat ook waren? Tja, de vader van Kok, die was ook kok. Kok vertelt je graag uit eigen ervaring hoe je de koning begroet, en wat hij eet. Kom je luisteren naar de Verhalenketel? Dan leer je van Kok alles wat je moet weten als de koning komt logeren.

kinderfeestje

ALLEEN VOOR ECHTE RIDDERS EN PRINSESJES!

Wil jij weten hoe zwaar een ridderhelm is? Of zien waar de prinses haar thee drinkt? Je verjaardag vieren in een écht kasteel, dat is alleen voor echte ridders en prinsessen! 

Kom verkleed als heuse ridder of als de mooiste prinses en ga op ontdekkingstocht door het kasteel. En wat denk je, eten ridders en prinsessen óók poffertjes? Vast en zeker wel op hun verjaardag! Meer weten? Klik hier

KONINKLIJKE SPEURTOCHTEN

Deze zomer staat het bezoek van Koning Lodewijk XIV centraal. Wie had gedacht dat de Zonnekoning anno nu zorgt voor toffe kinderuitjes?

Bezoek het kasteel en doe 1 van de speurtochten. Want als de koning komt logeren, moet het kasteel hiervoor wel klaar zijn. En natuurlijk Kok moet ook weten wat het lievelingseten van de Koning is zodat hij op tijd in zijn keuken aan de slag kan. Klik HIER voor suggesties.

Of knutsel met het koffertje van de koning je eigen zonnewijzer en leer klokkijken zoals de Zonnekoning dat deed. Hoe cool is dat! De speurtochten duren nog de hele zomer.

Het koffertje van de koning